4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mehter konserli Nevruz

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da katıldığı Nevruz Bayramı kutlamalarında mehter konseri ve Dağ-Der'in faaliyetleri büyük ilgi gördü.

Siyasilerinde ilgi gösterdiği kutlamalarda Vali Harput ile CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer ile birlikte demir dövdü.
Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenler, Uludağ Mehter Takımı'nın konseri ile devam etti. Çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcileri ve Avrasya Topluluğu öğrencilerinin katıldığı topluluk, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

7 çeşit ürünün bulunduğu 'Nevruz honçası' Vali Harput'a hediye edilirken geleneksel yumurta tokuşturması da yapıldı. Vali Harput, Nevruz'un tabiatın canlandığı güzel bir günün başlangıcı olduğunu belirterek, "Nevruz aynı zamanda Türk dünyasında herkes tarafından büyük bir coşkuyla, sevgiyle, heyecanla kutlanan bir gündür. Nevruzu çok iyi anlamak ve özümsemek durumundayız. Nevruz bizim öz değerimizdir. Nevruzda hayat adeta durur ve insanlar güzel duygularla bütünleşir. Bu bayram gönülle bir araya geldiği bir bayramdır. Bursa'da da coşkuyla kutluyoruz ve gelecek nesillerde bu kültürü yaşatacak" dedi.

Daha sonra topluluk mehter takımı eşliğinde kortej halinde Kent Meydanı'na yürüdü. Nevruz ateşinin yakıldığı alanda kutlamalara katılanlar ateş üzerinden atladı. Vali Harput ve CHP Bursa Miletvekili Abdullah Özer kurulan tezgaha geçerek, karşılıklı demir dövdü. Davul zurna eşliğinde çeşitli oyunların oynandığı kutlamalarda, DAĞ-DER çadırını ziyaret eden Vali Harput ve siyasilere gözleme ve pilav ikram edildi. Kutlamalar halk oyunları ve yöresel sanatçıların söylediği konserlerle devam etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 14:48:26
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 15:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?