6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mehter Londra'yı inletti

MEHTER LONDRA'YI İNLETTİ

İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Anadolu Yaz Kültür Festivali"ne katılan Bursa Mehter Takımı festivale damgasını vurdu.

Kuzey Londra'daki Clissold Park'ta yapılan festivalin son iki günü olan 19 ve 20 Haziran da toplam 6 konser veren Bursa Mehter Takımı, Ceddin Deden, Gençosman, Fetih ve Hücum Marşı gibi eserlerin yanında İstiklal Marşı'mız ile birlikte Britanya Milli Marşı'nı da çalarak Türkler kadar İngilizlerden de büyük alkış aldı. Anadolu Toplum Birliği ve Süleymaniye Kültür Merkezi tarafından düzenlenen festivalde yemek yarışmaları, moda gösterileri, hat ve ebru sanatı gibi Türk kültürünün önemli unsurları tanıtıldı.

Yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret ettiği festivalin açılışını Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, İngiliz Milletvekilleri Jeremy Corbyn, Andy Love, Meg Hiller ve Londra Anakent eski Belediye Başkanı Ken Livinstone yaptı. Bu yıl Kosova, Fransa, Hollanda ve son olarak İngiltere'de konserler veren Bursa Mehter Takımı gelecek ay İsveç ve Finlandiya'da katılacağı festivalin hazırlıklarına da şimdiden başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 13:09:01
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 14:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?