2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Mehter takımı çınarını kaybetti

SANCAK MUHAFIZI, DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADIKTAN 3 GÜN SONRA ÖLDÜ

Bursa Mehter Takımı bir çınarını daha kaybetti. Sırtındaki 30 kiloluk zırhı ve pos bıyıklarıyla mehter takımının en dikkat çeken mensubu olan sancak muhafızı Ziya Çelik, doğum gününü kutladıktan 3 gün sonra vefat etti.

Mustafakemalpaşa'nın Koşuboğazı köyünde doğan Ziya Çelik, yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat etti. 3 gün önce hasta yatağında doğum gününü kutladıktan sonra hayata gözlerini yuman 68 yaşındaki Çelik, mehter camiasını yasa boğdu. Pos bıyığıyla dikkati çeken ve Bursa Mehter Takımı'nı yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerinde yalnız bırakmayan Çelik, dört çocuk babasıydı.

Emekli dokuma işçisi Çelik, 1992 yılından beri Bursa Mehter Takımı'nda sancak muhafızı olarak görev yapıyordu. Ataevler'de bulunan evinde vefat eden Çelik'in cenazesi vasiyeti üzerine Koşuboğazı köyüne defnedildi.

Bursa Mehter Takımı Başkanı Mesut Özkeser, 20 yıllık arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, "Çelik, fedakarca hizmet ediyordu. Soğukta ve sıcakta otuz kiloyu aşan çelik zırhı her zaman onurla ve gururla taşıyarak hayranlık uyandırdı. Ağabeyimizi kaybetmenin acısını yüreğimizde hissediyoruz. O, yeri doldurulamayacak örnek bir insandı" dedi.

SANCAK MUHAFIZI, DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADIKTAN 3 GÜN SONRA ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2011 Cumartesi 11:53:03
Güncelleme :19 Şubat 2011 Cumartesi 22:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?