4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mehter Takımı Fransa yolcusu

Bursa Mehter Takımı 20 Haziran 2009 tarihinde Fransa´nın Dreux şehrinde yapılacak olan "Fransa´da Türk Mevsimi" etkinliklerinde konser vermek üzere bu ülkeye gidiyor.

Bursa Mehter Takımı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özkeser, Mehter Takımı’nın özellikle Avrupa ülkelerinin vazgeçilmez ekiplerinden biri olduğunu söyledi. Özkeser, “Çok sayıda Avrupa ülkesinden davet alıyoruz. Maalesef hepsine katılmamız mümkün olmuyor. Ama ülkemizi uluslar arası organizasyonlarda, elimizden geldiğince çok temsil etmeye çalışıyoruz. Dünya’nın farklı ülkelerinde düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklerde bayrağımızı gururla dalgalandırıyoruz” dedi.

Fransa´da Türk Mevsimi etkinlikleri Paris, Marsilya, Lille, Lyon, Strasbourg ve Bordeaux gibi şehirlerin yanı sıra, Fransa"nın dört bir yanına yayılacak. Çağdaş ve klasik müzik, sahne sanatları, edebiyat, güncel sanat, sinema, tiyatro, dans, gastronomi, spor eğitim, tasarım ve moda gibi farklı disiplinlerdeki etkinliklerle Türkiye"nin kültürel zenginliği Fransız toplumuna anlatılmış olacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?