4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mehter Takımı Fransa'yı inletti

Bursa Mehter Musikisi ve Halk Oyunları Derneği Mehter Takımı (BURHOY), Fransa'nın 28 bin nüfuslu Dax kentinde 4 gün boyunca gösteriler yaptı.

Dax'ta, 1854 yılında bu yana düzenlenen Boğa Güreşleri Festivali'nde yabancı 6 ekip arasında en çok beğeni alan Bursa Mehter takımı daha kentten ayrılmadan değişik Fransız şehirlerinden de davetler aldı.

Dax'ta 2 gün boyunca kortej yürüyüşüne katılan ve boğa güreşlerinin yapıldığı şehir arenasına da çıkan mehter üyeleri, protokol ve halk gösterilerinde de en çok ilgi gören yabancı ekip oldu. Festival boyunca kentteki yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde de gösteriler sunan BURHOY takımı, kent yöneticilerinin ve festival komitesinin de beğenisini kazandı.

BURHOY Başkanı Özkeser, protokol gösterisinin ardından Dax Belediye Başkanı Gabriel Bellock'a Bursa'yı ve mehteri tanıtan hediyeler verdi. Başkan Belloc'a Bursa hakkında bilgi veren Özkeser, iki kentin ortak özelliklerinin bulunduğunu, Bursa'nın da tıpkı Dax gibi bir termal şehri olduğunu anlattı.

Türk Mehteri'nin Fransa'da görmekten mutlu olduklarını belirten Başkan Belloc ise Bursa ekibine teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 17:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?