6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mehter takımından İskandinav seferi

MEHTER TAKIMINDAN İSKANDİNAV SEFERİ

Mehter Takımı ve Tahtakıran Kılıç-Kalkan Ekibi, Finlandiya ile İsveç'te gerçekleştirdikleri gösterilerle seyircilerden tam not aldı.

Etkinlikler çerçevesinde 01-08 Ağustos 2010 tarihlerinde Finlandiya´nın Hamina şehrinde ve 11-14 Ağustos 2010 tarihlerinde ise İsveç'in Eksjö kentinde gerçekleştirilen Askeri Bandolar Festivali´nde Bursa Mehteran Takımı, Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Bu yıl Finlandiya'da 20.ci yılı düzenlenen festivale Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen mehter takımının yanı sıra Belçika, Estonya, Rusya, Avusturalya, Almanya, ABD ve Finlandiya'dan ekipler katılırken, İsveç'deki festivalde ise Almanya, İngiltere, Ermenistan, Polonya, Finlandiya ve İsveç'den askeri bandolar gösteriler yaptılar.

Farklı kostümleri ve yürüyüş stili, etkileyici müziği, vakur duruşları ile Finlandiya'da ilgi odağı olan Tahtakıran Kılıç-Kalkan ekibinin de eşlik ettiği Bursa Mehter Takımı, en çok alkış alan grupların başında gelirken, Fin ve İsveç basınının da ilgi odağı oldu. İsveç'de ise Türk ekibi festival komitesince en gözde grup seçilerek, Bursa Mehter Takımı'nın fotoğrafları tablo haline getirilerek, katılan diğer ülke bandolarının şef ve komutanlarına da festival hatırası olarak hediye edildi.

Bursa Mehter Takımı Başkanı Mesut Özkeser ile Kılıç-Kalkan Başkanı Metin Dikerel, Bursa'yı tanıtan kitap, cd gibi dokümanlar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin hediyelerini de Hamina ve Eksjö Belediye başkanlarına sundular.

MEHTER TAKIMINDAN İSKANDİNAV SEFERİ
MEHTER TAKIMINDAN İSKANDİNAV SEFERİ
MEHTER TAKIMINDAN İSKANDİNAV SEFERİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 17:09:02
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 23:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?