4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Memur-Sen grev hakkı istedi

Hükümet ile görüşme masasına oturan Memur-Sen'in Bursa'daki üyeleri toplu görüşme ve grev hakkı istedi.

AK Parti İl Binası önünde basın açıklaması yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, kamu görevlilerinin öncelikli ve mutlak talebinin "toplu sözleşme ve grev hakkı" olduğunu dile getirdi.

Toplu görüşme masasında tartışılacak olan toplu sözleşme ve grev hakkı kamu görevlileri ve sendikalar için yerine getirilmesi gereken talep ve beklenti değil Anayasa'nın 90. maddesi ve uluslararası sözleşmelerden doğan bir hak olduğunu ifade eden Şeker, 2010 yılında yaptırım gücü olmayan işlevsiz toplu görüşme sisteminin tarihteki yerini almasını beklediklerini söyledi.

Memur için siyaset yasağının kalması gerektiğini belirten Şeker, "Türkiye'nin en eğitimli kesimi olan kamu görevlilerinin önündeki siyaset yasağını anlamak mümkün değil. Memur-Sen olarak, en eğitimli kesimin fikir, düşünce ve projelerinin siyaset yoluyla ülkenin hizmetine aktarılmamasını büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Bu kapsamda, hem katılımcı demokrasinin tam olarak gerçekleşmesi hem de kamu görevlilerinin birikimlerinden yararlanılması için kamu görevlilerine uygulanan siyaset yasağının kaldırılmasını, siyasi partilere üye olma ve değişik organlarında görev alma dahil her türlü siyaset engeline son verilmesini bekliyoruz" dedi.

Kamuda farklı istihdama son verilmesi gerektiğini söyleyen Şeker, "Farklı statüde kamu çalışanı istihdam edilmesi uygulamasından vazgeçilerek temel istihdam şekli, kadrolu ve sürekli memurluk olmalıdır. Bu doğrultuda, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında tam (4-B) veya kısmi zamanlı (4-C) statüde görev yapan sözleşmeli kamu çalışanları kadroya geçirilmelidir" diye konuştu.

En düşük bekar memur maaşının bin 360 TL olması gerektiğini söyleyen Şeker, kamu görevlilerinin aldığı maaşların yoksulluk sınırının çok altında kaldığını söyledi. Grup, yaptığı basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 18:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?