3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Memur-Sen SBN anlaşması tanıtıldı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'de insanların 'darbe sever ve darbe savar' diye ikiye ayrıldığını söyleyerek, demokratikleşmenin önündeki engellerin Memur-Sen'in de önündeki engeller olduğunu belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, SBN Sigorta ile yapılan anlaşmayı Bursa'daki üyelerine tanıttı. Sendikal çalışmalar hakkında bilgi veren Gündoğdu, ülke gündemine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Memur-Sen'in tarafsız bir yapı içerisinde bulunduğunu belirten Gündoğdu, "Ülkemiz adına sendikacılık yapmak üyelerimizi de ilgilendiriyor. Üyemizin ekmeğini, alın terini gasp edenler ya da alın terinin hakkını vermeyenler, bazen siyasal iktidarlar bazen de darbeciler oluyor. Ne çekiyorsak darbeden
ve darbecilerden çekiyoruz. Ama bizim derdimiz lokomotifin yönüyle ilgili olmalıdır. Bu konuda da Türkiye'de insanlar ikiye ayrılır. Darbe severler ve darbe savarlar. Siz darbe severlerin sevgilerini kursağında bırakmak için 'Varım' derseniz, bu çıkardığınız sesi milletle örtüşür hale getirirseniz, milletin yanınızda yer alacağını göreceksiniz. Buna da darbe savarlık denir. Memur-Sen ailesinin yapması gereken de budur. Demokratikleşmenin onündeki engeller, Memur-Sen'in de önündeki engel demektir" dedi.

Demokrasinin olmadığı zamanlarda tehdit sendikacılığı yapanların ölümü kötüleyip insanları sıtmaya razı ettiğini ifade eden Gündoğdu, "Kötülüğün şubeliğine soyunanların güneşi görünce yarasalar gibi kaybolacağını hep beraber göreceğiz. Tehdit sendikacılığını bitirmek de proje ve ufuk sendikacılığı ile siyasetin önünde yer alarak olur. Burada bağımsız ve taraf olmayı Memur-Sen'in tüm delegeleri yapar. Memur-Sen emekten, mazlumdan yanadır" diye konuştu.
Siyaset, demokrasi ve sendikal algılarda sıkıntılar yaşandığını dile getiren Gündoğdu, yargının ideolojik yaklaşımda bulunduğunu, atayan iradeye göre karar verdiğini ileri sürdü. Mevcut anayasanın darbe anayasası ve "tamamen facia" olduğunu iddia eden Gündoğdu, "Öyleyse anayasa başta olmak üzere mevzuatın değiştirilmesi gerekir. Eğitimde fırsat eşitliliğini, herkese toplu sözleşme ve grev hakkını, kamu çalışanlarına siyaset yasağını kaldırılması gibi olmassa olmazlarımızı da saymak mümkündür" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye yapacağı ziyarete de değinen Gündoğdu, "Obama, Türkiye'yi ziyaret edecek. 30 küsür ülke içerisinde Türkiye'den başlaması çok önemli bir adım. İnşaallah bu adım sayın Başbakan'ın Davos çıkışının ardından oluşmuştur. Daha önce 'Ne yapsak, bütün ülkeler sineye çekiyor' diye düşünen ve buna göre elini kolunu sallayarak gezen ABD'nin artık çekinmeye başlamış olmasını umuyoruz. Obama'nın seçilmişlik ortamı, mazbata alması, rengi, renginin dışlanmışlığı baya bir kafa karışıklığı yaptı.

Ama Obama'yı devlet başkanlığına taşıyan 1950'lerde başlatılan ırkının, renginin dışlanmışlığına karşı mücadeledir. O mücadeleyle dünün zencisi, bugün devlet başkanı seçilmiştir. Rengi siyah öyle ise bizden, biz de bu ülkenin beyaz Türkleri olamamışız. Ortaklık mı var? Hayır yok. Ortaklık kendisinden öncekiler gibi beyaz olanlar gibi icraatları simsiyah olursa kurulmadan biter. Ama rengi siyah, icraatları beyaz olursa elbette alkışlarız. Başbakandan beklentimiz, Obama'nın isteği
ne olursa olsun, Afganistan'daki çocuğu, Irak'taki yavruları asla üzmeyecek cevabı vermesidir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 10:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?