6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Memurlar bordro yaktı

BURSA'DA BİR GRUP MEMUR BORDRO YAKTI

Bursa'da bir grup memur, maaş zammını protesto etmek için bordrolarını yaktı.

Sabah saatlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan bir grup memur, basın açıklaması yaparak memur maaş zamlarına tepki gösterdi. Memurlar adına açıklama yapan Selçuk Türkoğlu, son yıllarda gıda ürünlerine yapılan zamlara değinerek, "2009 yılı, ekonomik krizin etkilerinin en ağır hissedildiği yıl olarak kamu çalışanlarının belini bükmüştür. Siyasi irade 2010'u krizden çıkış yılı olarak görmüş, memurlar da umutlanmıştır. Fakat geçtiğimiz ağustos ayında takke düşmüş, kel görünmüştür. Memurlarımıza

yapılan utanç verici maaş artışına karşılık, milletimizin zorunlu harcamalarındaki artış oranı geçtiğimiz yıl için yüzde 15'leri bulmuştur. Biz de bugün zamlı maaşlarımızı çektik. En düşük devlet memuru maaşlarında ciddi bir yükselme olmamışır" dedi.

Türkoğlu'nun ardından konuşan İbrahim Bulut ise ilk kez Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesindeki arama kurtarma birliklerinde çalışan memurların maaşlarını alamadıklarını dile getirdi. Bulut, "Bu arkadaşlarımız İçişleri Bakanlığı bünyesinde Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteriyordu. Şu anda yapılan yeni düzenleme ile Başbakanlık Afet Yönetim Başkanlığı bünyesine geçtiler. Başbakanlık topu özel idarelere, özel idareler de Başbakanlık'a atıyor. Memur arkadaşlarımız maaşlarını alamadılar"

ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sendika üyesi memurlar, ocak ayı bordrolarını yakarak hükümete tepki gösterdi. Memurlar, yanan ateşte ısınmayı da ihmal etmedi.

BURSA'DA BİR GRUP MEMUR BORDRO YAKTI
BURSA'DA BİR GRUP MEMUR BORDRO YAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2010 Cuma 12:44:03
Güncelleme :15 Ocak 2010 Cuma 17:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?