6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Memurlar 'Yaban' gibi haykırdı!

SENDİKALI MEMURLAR SIKINTILARINI 'YABAN'LA DİLE GETİRDİ

Bursa'daki sendika üyesi memurlar yaşadıkları sıkıntıları 'Yaban' karakteriyle dile getirdi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, memurların sıkıntılarını ilginç bir şekilde dile getirdi. Sendika binasındaki basın açıklamasına katılan üyeler, başlarına 'Yaban' karakterinin resmini geçirdi. Toplumun geniş kesiminin krizin faturası altında ezildiğini ileri süren Selçuk Türkoğlu, ülkenin gerçek gündeminin işsizlik olduğu söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi'nin yaptığı ankete göre, memurların yüzde 24'ünün Kurban Bayramı dışında kırmızı et tüketmediğini ifade eden Türkoğlu, memur ailelerin yüzde 15'inin de hiç süt tüketmediğini dile getirdi. Memurların sağlıklı beslenemediğini anlatan Türkoğlu, "Asgari ücretlinin, işsizin durumunu siz düşünün. TİK verilerine göre şubat 2010 itibariyle tek kişinin yoksulluk sınırı bin 463 TL'yi bulmuştur. Bir memur, maaşının yüzde 87'sini yanlızca gıda ve barınmaya ayırıyor. Ekonomik sefalete mahkum olan memurların özlük hakları verilmediği gibi grev ve toplu sözleşmeli sendikal hakları da verilmemiştir. Memurlar yaşadıklarından dolayı 'Yaban'laşmıştır" dedi.

'Yaban' karakterinin haksızlıklara isyan eden delikanlı bir tipleme olduğunu hatırlatan Türkoğlu, memurların da 'Yaban' gibi haykırdığını söyledi.

SENDİKALI MEMURLAR SIKINTILARINI 'YABAN'LA DİLE GETİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 13:48:00
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 14:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?