3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Merdiven altı emlakçılara dikkat

EV ALIRKEN DOLANDIRILMAYIN

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, merdiven altı diye tabir edilen sahte emlak müşavirlerinin konut sahibi olmak isteyen vatandaşları dolandırdıktan sonra kayıplara karıştığını ve sektörü mağdur etiğini söyledi.

Ev satın alma hayaliyle uzun yıllar para biriktiren vatandaşlar, sahte emlak müşavirlerinin gazabına uğrayabiliyor. Sektörü olumsuz yönde etkileyen ve piyasayı dolandıran sahte emlak müşavirleri hakkında vatandaşları duyarlılığa davet eden Bursa Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ahmet Gür, kapora aldıktan sonra kayıplara karışan emlakçılarla ilgili çok şikayet aldıklarını ifade etti.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB), Emniyet Müdürlüğü ve oda denetleme kurulu üyeleriyle birlikte merdivenaltı emlak müşavirlerine karşı mücadele ettiklerini belirten Gür, piyasayı lekeleyen ve insanları mağdur eden sahtekarlardan kurtulmak için vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

EV HAYALİNİZ HAYAL OLMASIN

Bin bir güçlükle para biriktiren vatandaşların ev almadan önce emlak komisyoncularının işletme ruhsatından vergi bilgilerine kadar sorgulamasını isteyen Gür, "Emlak komisyoncularının en büyük sıkıntısı sektörün sahtekarlarıdır. Kahvehanelerde ve merdivenaltlarındaki sahte komisyoncular vatandaşların ev hayalini hayale dönüştürüyor. Bunlara asla güvenmeyin. Vatandaş, emlak komisyoncusunun resmi belgelerini kontrol etmeli, ruhsatının olup olmadığını mutlaka sormalıdır. Oda kayıtları ve emlak

komisyoncularına sorun. Bu konuda ciddi denetlemeler var. BESOB'a bağlı denetleme grupları emlak komisyoncularını denetliyor. Böyle olması gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2011 Pazartesi 10:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?