1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Merhum sanayiciye'Onur Doktoru'unvanı

Uludağ Üniversitesi Senatosu tarafından, Bursa sanayisinin önemli isimlerinden merhum işadamı Ali Durmaz'a 'onur doktoru' unvanı verilirken, isminin verileceği makine mühendisliği bölümü binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.
 
Uludağ Üniversitesi Rektörlük Salonu'nda yapılan törene merhum sanayici Ali Durmaz'ın ailesi, Uludağ Üniversitesi Senato üyeleri, Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, bu unvanın 4 kişiye verildiğini belirterek, "Sanayinin başarılı ismi merhum Ali Durmaz, eğitime verdiği destekle büyük bir sorumluluğu yerine getirmiştir. Bu ödülü kendisine vermeyi çok isterdik. Ama bu ödülü evlatlarına emanet ediyoruz. Umarım onlar da bu emaneti layıkıyla koruyup sahip çıkacaklardır" dedi.
 
Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz ise çok duygulandığını ifade ederek, "Babam adına bu cüppeyi giydiğimde, siz akademisyenlerin ne kadar sorumluluk taşıdığınızı anladım. Babamıza layık gördüğünüz bu unvanın altında kalmayarak, vatana millete hayırlı çalışmalar yapacağız. Büyüklerimizin yaptıkları umarım diğer sanayicilere ve insanlara örnek olacaktır" dedi.
 
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Sedat Ülkü, Durmaz'ın sosyal ve iş hayatı hakkında bilgi verdi. Tören sonunda Durmaz'ın çocukları Hüseyin Durmaz, Sinan Durmaz ve Fatma Durmaz Yılbirlik, Rektör Mustafa Yurtkuran'ın elinden babaları adına 'onur doktoru' belgesini aldı. Yurtkuran, merhum sanayicinin eşi Saibe Durmaz'a çiçek verdi.
 
Bu arada, Ali Durmaz'ın isminin verileceği Makine Mühendisliği Bölümü binasının temeli de düzenlenen törenle atıldı. Bölüm hakkında bilgi veren Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Sedat Ülkü, "Kaliteli öğrenciler yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha iyi olabilmesi için Durmazlar ailesinin verdiği desteğe çok teşekkür ediyoruz. 6 bin 500 metrekare alan üzerinde oluşturulacak bölümde Türk milleti adına başarılı öğrenciler yetiştireceğiz" diye konuştu.
 
Rektör Yurtkuran ise yaptığı konuşmada, 6 bin 500 metrekarelik alan üzerine son derece lüks bir bölüm yapılacağını dile getirerek, "Bu bölüm sonunda Uludağ Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi'nin kapalı alanı 55 bin metrekareyi bulacak. Durmazlar ailesi babalarının vasiyetini yerine getiriyor. Benim de müteahhitten bir ricam olacak. Bu binanın 2008 Haziran'ında bitirilmesini istiyorum. 2008 yılı Ağustos ayında ayrılacağım için binanın açılışının da bana nasip olmasını çok isterim" şeklinde konuştu.
 
Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz da babalarından az konuşup çok iş yapmayı öğrendiklerini ifade ederek, eğitim için yardımlarının devam edeceğini açıkladı.
 
Konuşmaların ardından Durmaz ailesi ve Rektör Yurtkuran butona basarak, ilk harcı attı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 18:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?