5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Merinos Kavşağı'na Toplu Konut kazması Temmuz'da

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Toplu Konut İdaresi ile şehrin merkezi noktasında konut inşaatına başlayacaklarını, Merinos Kavşağında da bat çık inşaatına Temmuz ayında ilk kazmayı vuracaklarını söyledi.

Başkan Şahin, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer İlçeleri’nin mahalle muhtarlarıyla BUSKİ’de akşam yemeğinde bir araya geldi. Altyapı hizmetleri hakkında muhtarlara bilgiler verildi. Muhtarların belediyelerden beklentilerini öğrenmek için bir de anket yapıldı.

Bursa’nın kültür, sanat ve turizm yatırımlarında yıllardır yerinde saydığını söyleyen Şahin, "Bursa belediyecilik hizmetlerinde bazı Anadolu şehirlerinin bile gerisinde kaldı. ’Büyükşehir Belediye Kanunu’yla sınırlarımız 240 kilometreden yaklaşık 300 kilometrekareye, nüfusumuz ise bir milyon 200 bin kişiden bir milyon 550 bin kişiye ulaştı. Bizim amacımız, Bursa’nın kayıp yıllarının telafi edilmesi ve hemşerilerimizin hak ettiği belediyecilik hizmetlerini almasıdır" diye konuştu.

Belediyelerle birlikte muhtarlıkların, kent hayatında halka en yakın birimler olduğunu söyleyen Başkan Şahin, "Kent hizmetlerinin daha etkili ve verimli yürütülebilmesi, ancak sizlerin destekleriyle olacaktır. Yaşanabilir örnek bir Bursa için hep birlikte el ele verip çalışmalıyız" açıklamasında bulundu.

Bursa’nın yıllardır biriken sıkıntılarını çözmeye kararlı olduklarını anlatan Başkan Şahin, "İhtisas, Filament, Beşevler, Orhaneli ve Acemler Kavşakları’ndan sonra, 23 Haziran’da da Merinos Kavşağı için ihale gerçekleştiriyoruz. Merinos Kavşağı inşaatına da Temmuz ayında başlanacak. En kısa sürede burayı da tamamlayarak, Bursa’da kent içi trafiğini çözmek yolunda bir büyük adım atacağız" dedi.

TOKİ’nin toplu konut atağıyla Bursa’da konut ihtiyacının hat safhada olduğunu gördüklerini söyleyen Başkan Şahin, "Hasanağa Bölgesi’nin şehir merkezine uzak olmasına rağmen, 1 ayda 6 bin 400 başvurunun olması Bursa’da müthiş bir konut açığının olduğunu gösterir" şeklinde konuştu.

Toplu Konut İdaresi ile birlikte yapmayı düşündükleri toplu konutlar için yer belirlendiğini belirten Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Büyükşehir olarak yapılacak toplu konutların şehir merkezine yakın olmasını istedik. Çalışmalarımız bu yüzden de biraz gecikti. Toplu konut için belirlediğimiz yerin duyurulması için de önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 16:17:01
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?