6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Merinos'a uluslararası ödül

MERİNOS AKKM'YE ULUSLARARASI MİMARLIK ÖDÜLÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM), her yıl mimarlık alanında dünyanın en başarılı projelerine verilen The International Architecture Awards'a (Uluslararası Mimarlık Ödülü) layık görüldü.

Chicago Athenaeum Mimarlık, Sanat ve Tasarım Müzesi ile Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Planlama Merkezi tarafından organize edilen yarışmada, dünyanın en iyi mimarlık projeleri ele alındı. Her yıl farklı ülkelerin seçkin mimar, akademisyen ve eleştirmenleri arasından belirlenen jüri üyeliğini bu yıl Meksikalı mimarlar üstlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden işlevlendirilerek kentin sosyal ve kültürel ihtiyacına cevap verecek biçimde projelendirilen Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) de mimari projesiyle Uluslararası Mimarlık Ödülü'ne layık görüldü. Dünyanın 38 ülkesinden 95 projenin ödüllendirildiği yarışmada, İstanbul'daki Santralistanbul Çağdaş Sanat Müzesi de Türkiye'den ödüle layık görülen bir diğer proje oldu.

Merinos Park, Merinos Kültür Merkezi ve Atatürk Opera ve Konser Salonu olmak üzere 3 temel başlıktan meydana gelen projeye, 2007 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından da 'Başarı Ödülü' verilmişti. Merinos AKKM, sahip olduğu yaklaşık 208 bin metrekare yeşil alanı ile Türkiye'de henüz benzeri olmayan bir konumda bulunuyor. Jüri üyelerini bu özelliğiyle de etkileyen Merinos AKKM'ye ödülü, 4-7 Kasım 2010 tarihleri arasında Madrid'de yapılacak 'The City and The World Konferansı' çerçevesinde gerçekleştirilecek törende verilecek. Ödüllü projeler, Madrid'de sergilendikten sonra da Avrupa ve Amerika'nın çeşitli kentlerinde de izleyiciyle buluşacak.

MERİNOS AKKM'YE ULUSLARARASI MİMARLIK ÖDÜLÜ
MERİNOS AKKM'YE ULUSLARARASI MİMARLIK ÖDÜLÜ
MERİNOS AKKM'YE ULUSLARARASI MİMARLIK ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 14:05:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 17:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?