6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Merinos'ta Bitlis gecesi

MERİNOS PARKI'NDA BİTLİS GECESİ

Büyükşehir Belediyesi ile Bitlis Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik protokolünün ardından Temaşa-i Ramazan programı çerçevesinde 'Bitlis Gecesi' düzenlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca Merinos Parkı'nda hayata geçirilen Temaşa-i Ramazan programı, Bitlis'ten gelen sanatçıları ağırladı. Etkinliklerde Bitlisli sanatçı Cüneyt Gündoğdu, şiirlerini Bursalılar ile paylaştı. Ardından sahneye çıkan Bitlisli sanatçı Ceylan Koynat da en sevilen türkülerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Bitlis Halk Oyunları Topluluğu'nun Bitlis yöresi danslarıyla renk kattığı gecede, yöresel sanatçılar da en sevilen şarkı ve türkülerle dinleyicileri coşturdu. Bursa'da yaşayan Bitlisli vatandaşların yoğun katılım sağladığı gecede, vatandaşlar halay çekerek doyasıya eğlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı geceyi, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Şenocak ile Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Bitlisli konuklar ilgiyle izledi.

MERİNOS PARKI'NDA BİTLİS GECESİ
MERİNOS PARKI'NDA BİTLİS GECESİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 10:32:05
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 10:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?