3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Meslek sahibi oldular

İŞ-KUR ile Yeşilyayla Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi arasında işsizlik ödeneği olan sigortalı işsizlere yönelik düzenlenen 'İşsizlere Meslek Edindirme' kurslarına katılan 11 kişi sertifikalarını aldı. 

Yeşilyayla Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencer, İŞ-KUR şube müdürleri ve kursu tamamlayanlar katıldı. Projenin 1. grubunun eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını belirten Okul Müdürü M. Akif Kasımoğlu, "İŞ-KUR'un bu projesinin ihale yapılacağını gazete gördük. Yapabileceğimize inanarak ihaleye girdik ve kazandık. Kursa katılanlara öğrentmenlerimiz çok iyi eğitim verdi. Öğrencilerle aynı ortamda olmamaları için özel atölye oluşturduk. Önceden derneklerle, meslek odalarıyla çalışan İŞ-KUR, ilk kez bir okulla çalıştı. İlk olmamıza rağmen projenin ilk grubunda başarılı olduk" dedi. 

Yürütülen ortak projenin, toplumun ihtiyaç duyduğu bir alanda hizmet verdiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Gencer, çalışmaların aynı başarıda devam etmesini temenni etti. Sigortalı işsizlerin kursa katılarak meslek edindiklerini belirten İŞ-KUR şube müdürü Eren Türkmen, kursa katılanların bir çoğunun şimdiden iş bulduğunu da söyledi. Konuşmaların ardından kursa katılanlara sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 12:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?