1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Mestan Bursaspor'a başkanlık için aday

Bursaspor'da 7 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongre öncesinde Genel Sekreter Mesut Mestan, kulüp başkanlığına adaylığını açıkladı. 

Almira Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Mestan, başkanlık seçiminin bir hizmet yarışı olacağını belirterek, "Bursaspor'un şampiyonluğunda önemli payı olan yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda aynı yönetim kurulundan bir başkan adayının çıkmasının uygun olacağı görüşüne vardık. Sayın Levent Kızıl sonradan fikrini değiştirdi ama biz yola çıkmış olduk. Bursaspor'u bugünkünden daha ileri götürmek, kentimize yakışan sportif başarılara imza atmak için Bursaspor başkanlığına adayım" diye konuştu. 

3 dönemdir yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını ve tecrübe kazandığını belirten Mestan, "Öncelikli amacımız, yeni bir heyecan, yeni bir motivasyonla Süper Lig'de başarıya ulaşmaktır. Eğer seçilirsek amatör bir ruh ve profesyonel bir anlayışla Bursaspor'u yöneteceğiz. Bursaspor'un gelirini yıllık 7-8 milyon dolardan 20 milyon dolara çıkarmayı planlıyoruz. Bursaspor'un mali işleyişini profosyonel bir mantıkla yürüteceğiz. Bursa nasıl Türkiye'nin 4. büyük kenti ise Bursaspor'un da Türkiye'nin en başarılı kulüpleri arasına girmesini istiyoruz. Ayrıca kulübün idari yapısını UEFA kriterleri ve ISO 9000 standartları doğrultusunda kurumsallaştıracağız" dedi. 

Öte yandan, Teknik Direktör olarak Rıza Çalımbay ile görüştüklerini dile getiren Mestan, "Kulübün imkanları doğrultusunda israf yapmadan kulübe uzun yıllar hizmet edebilecek yerli ve yabancı oyuncular transfer edeceğiz. Şunu kimse unutmasın ki bu kongrede kazanan Bursaspor olacaktır. Çünkü herkes hizmet için yarışıyor. Kongre herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 18:25:08
Güncelleme :26 Mayıs 2006 Cuma 18:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?