6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mestanlı ile resmen kardeşiz!

MESTANLI İLE KARDEŞLİK BAĞLARI RESMİYET KAZANDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bulgaristan'ın Mestanlı Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesi olarak Balkanlar'da çok sayıda projeye imza attıklarını dile getiren Başkan Altepe, bu protokolle Mestanlı ile olan ilişkilerin daha da gelişeceğini söyledi.

Başkan Altepe, Bulgaristan'ın Mestanlı Belediye Başkanı Erdinç Hayrullah ve beraberindeki heyeti, Heykel'deki tarihi binada kabul etti. İki belediye arasında imzalanacak kardeş şehir protokolü öncesi açıklama yapan Başkan Altepe, "Bulgaristan'la 100 yılı aşkın zamandır devam eden kardeşlik ve dostluk bağımız var. Bursa'da yaşayan pek çok ailenin Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımızla kardeşlik bağları var. Bu nedenle biz her zaman onların da yanında olmak istiyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz dönem Kırcaali ile Osmangazi Belediyesi'ni, Cebel ile Yıldırım Belediyesi'ni kardeş kent yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak da Filibe'nin ardından Mestanlı ile aramızdaki bağı resmi kardeşlik bağına dönüştürüyoruz. O bölgede birçok çalışmayı hayata geçirdik. Bu protokolle ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalamanın kendilerini için büyük bir önem taşıdığını dile getiren Mestanlı Belediye Başkanı Erdinç Hayrullah da "Mestanlı halkı adına bu kardeşliğin oluşumuna katkı veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Belediyeler arasında başlattığımız bu kardeşlik ilişkisinin okullar ve sivil toplum örgütleri arasında da yaygınlaşacağını umuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından iki başkan arasında kardeşlik protokolü imzalanırken, Başkan Altepe, Mestanlı Belediye Başkanı Hayrullah'a Büyükşehir Belediyesi flaması, Bursaspor forma ve atkısı hediye etti.

MESTANLI İLE KARDEŞLİK BAĞLARI RESMİYET KAZANDI
MESTANLI İLE KARDEŞLİK BAĞLARI RESMİYET KAZANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 16:17:00
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 16:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?