4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mezarlıklara bayram bakımı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ve bayramda ziyaretçi akınına uğrayacak Emirsultan Mezarlığı’nda bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını başlattı.

Ramazan ayı ve devamındaki bayram münasebetiyle şehrin en çok ziyaret edilen bölgeleri olan kabristanlar, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından elden geçiriliyor. 34 bin metrekarelik alanıyla Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk sahasındaki en büyük 3. kabristan olan Emirsultan Mezarlığı da kapsamlı bir bakımdan geçiriliyor.

Vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için güvenlik tedbirlerinin artırıldığı Emirsultan Mezarlığı’nda Ramazan Bayramı’na kadar yol, bordür, tretuvar çalışmaları ve boyama gibi uygulamalar yapılarak mezarlık daha güzel ve düzenli bir görünüme kavuşturulacak.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ile Parklar ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa bakım ve onarım çalışmalarını yaptığı Emirsultan Mezarlığı’nda tarihi mezarların demir korkulukları boyanacak, yürüme alanlarındaki ve mezarlardaki yabani otlar ile çöpler temizlenecek, çeşme kırıkları onarılacak.

Mezarlığın genelinin rehabilite edileceği çalışmalar kapsamında ayrıca, ana güzergahlar, ara yollar, yaya aksları, merdivenler ve ziyaretçilerin giriş çıkış yaptığı akslar ile halka açık her türlü alandaki bordür, tretuvar çalışmaları ve prizmatik parke taşların bakımları yapılacak. Mezarlık içindeki demir aksanların temizlenip yenileneceği çalışmalarda; taş duvarların dökülen bölümleri de onarılacak olup mezarlıktaki banklar yenilenerek kullanılabilir hale getirilecek.

Mezarlık Bilgi Sistemi’nin de yer aldığı Emirsultan Mezarlığı’nda yapılan bakım ve onarımlardan vatandaşlar da hayli memnun. Bursalılar, diğer mezarlıklarda da yapılacak çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 18:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?