1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Mezit Boğazı duble yol oldu

Ankara-Bursa yolunun Mezit Boğazı etabı duble yol haline getirildi. 

Duble yolda incelemelerde bulunan AKP Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Mezit-1'den başlamak üzere Sulhiye Köyü yol ayırımına kadar 6 kilometrelik duble yol çalışmasının bitirildiğini, 2006 yılı sonuna kadar 5 kilometrelik bölümün daha tamamlanacağını söyledi. Kızılcıklı, "2005 yılında ihalesi yapılan 23 kilometrelik Mezitler Boğazı etabının bu yıl sonuna kadar bitirilmesi için büyük bir gayret sarf ediyoruz. Projeye ek olarak Kınık maden suyunun bulunduğu mevkide 500 metre uzunluğunda bir tünel yapılacak. Ankara istikametinden Bursa'ya gelen araçlar bu tüneli kullanacak. 23 kilometrelik duble yolun tamamı için 45 milyon YTL harcanacak. Ödenek sıkıntısı yok. Şu ana kadar 13 milyon YTL harcandı. 2007 yılı sonuna kadar 23 kilometrelik Mezit Boğazı etabını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu etabın bitirilmesiyle büyük bir hizmet gerçekleştirilmiş olacak. Bu yolu herkes kullanıyor. Kamyon ve otobüslerin arkasında müthiş şekilde sıkışmalar meydana geliyor. Duble yol tamamen bitirilip hizmete açıldığında bu sıkıntı ortadan kalkacak" dedi. 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Milletvekili Sedat Kızılcıklı'nın büyük gayretleriyle Mezit Boğazı'nın 23 kilometrelik bölümünün duble yol programına alındığını belirterek, "Çok önemli bir aşama kaydedildi. En kısa zamanda tamamının bitirilmesini arzu ediyoruz. 1980'li yıllardan bu yana bu yolun işlerliği çok ciddi ve yoğun bir konuma gelmesine rağmen, o dönemden beri bu ciddiyette bir çalışma yapılamadı. Şimdi ise duble yol çalışmaları kapsamında başlatılan bu çalışmalar kısa sürede bitirilecektir. Gerek İnegöllüler gerek bu yolu kullanan vatandaşlarımız daha rahat bir yolculuk yapacaklardır" diye konuştu. 

Projeye yeni koyulan 500 metrelik tünelle ilgili bilgi veren Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci ise, tünel çalışmalarının yol çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi. İnegöl ile Umutalan arası duble yolun geçen kış bozulan bölümlerinden bir kısmında iyileştirme çalışmaları yapılıp trafiğe açıldığını anlatan Mesci, Umutalan ile Çakırçiftliği arasındaki bölüme önümüzdeki günlerde sıcak karışımı asfalt atılacağını, yolun hizmete açılmasından sonra artık bir problem yaşanmayacağını ileri sürdü. Mesci, aynı şekilde köprülü kavşağın da yoncalarıyla birlikte sıcak karışımı asfaltla kaplanacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 16:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?