3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Mezitli tüneli 3 ay sonra açılacak

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Mezit tünelinin üç ay sonra açılacağını söyledi.

Milletvekili Kızılcıklı, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve il genel meclisi üyeleri İsmail Tarık Şimşek, Mehmet Altınay ve Osman Güç ile Karayolları tarafından Mezitler bölgesinde yapılmakta olan 1. ve 2. etap tünel açma ve duble yol inşaatını inceledi.

Ergünler ve Özdoğanlar firması yetkililerinden bilgi alan Kızılcıklı, açılacak olan tünelin yüksekliğinin 8 metre, uzunluğunun 600 metre olacağını, tünelin 450 metrelik kısmının açıldığını, geri kalan 150 metrelik kısmının ise önümüzdeki 3 ay zarfında tamamlanacağını bildirdi.

Mezitler bölgesinin yol inşaatı açısından zor bölge olduğunu, ikinci etapta zeminden kaynaklanan sıkıntılar yüzünden uzun zamandır çalışma yapamadıklarını, proje değişikliğine gitmek zorunda kaldıklarını belirten Kızılcıklı, "Allah'a şükür çalışmalar yeniden başladı. Yolun ikinci etap çalışmaları ile alakalı yapılan ihaleyi Özdoğanlar firması kazandı. 12 kilometrelik duble yolun bu sene içerisinde 4 kilometresini bitirmeyi taahhüt ettiler. 12 kilometrelik duble yolun 4 kilometrelik kısmının bitecek olması ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar çok önemlidir.

Yaklaşık maliyeti 25 milyon TL'dir. Tünel konusunda ise 2005 yılında yapılan ihaleyi Göçer İnşaat kazanmıştı. Göçer İnşaat firması, tünelin bir kısmını ve yolun 6 kilometrelik kısmını yapmıştı. Uzun zamandır 6 kilometrelik duble yoldan yararlanıyoruz. Haziran ayında yapılan ihaleyle işi üstlenen Ergünler firması, tünelin kalan kısmı ile 3 kilometrelik yolun yapım çalışmalarını sürdürmekte. Ergünler firmasının yapmış olduğu işin maliyeti ise 15 milyon 500 bin TL'dir. Tünelin tamamı 600 metredir. 450 metrelik kısmı bitti, kalan 150 metrelik kısmı ise 3 ay içerisinde tamamlanacak" dedi.

Toplam 21 kilometre olan yolun 2010 yılında 13-14 kilometrelik kısmının bitirileceğini anlatan Kızılcıklı, yol çalışmalarının toplam maliyetinin yaklaşık 55-60 milyon TL arasında olduğunu kaydederek, Ankara-Bursa karayolunun en karanlık kısmının Mezitler noktası olduğunu ifade etti. Kızılcıklı, 2005 yılında Mezitler'in duble yol olması için mücadele ettiklerini, yol bittiğinde Mezit boğazında artık kaza olmayacağını savundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 14:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?