3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

MHP lideri Bahçeli Bursa'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kimsenin muhalefeti küçük görmemesi gerektiğini ifade ederek, "Muhalefeti küçük görerek sizden memnun olmayanları demokrasiden uzak tutarsanız başka şeylerin arayışına girmiş olursunuz. Bu da felaket olur" dedi.

Bahçeli, yerel seçimler öncesinde adaylarını açıklamak üzere Bursa'ya geldi. Fethiye Kültür Merkezi'nde partililere seslenen Devlet Bahçeli, seçime katılacak partilere ve adaylarına başarılar diledi. Seçimlerin en iddialı partisinin MHP olacağını belirten Bahçeli, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Başbakan Erdoğan'ın, 'Muhalefet yok' sözlerini hatırlatan Bahçeli, "Milletin iradesiyle Meclis'e 2007 seçimlerinde 7 tane parti girdi. Bu partilerin hepsi muhalefet partisidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gerçeği budur. Bu gerçeği görmezlikten gelmek, demokrasiye yapılacak en büyük kötülüktür. Muhalefeti kötü görebilirsin, 'Hükümeti tam eleştiremiyor' diyebilirsin, bunlar farklı şeyler. Ama ayağa kalkıp tek ayakta yürütmeye çalıştırmak, Baas Partisi'ne özenmek demektir. Muhalefeti inkar edemezsiniz. Partileri küçük görmeye gerek yoktur. Muhalefet gerçeğini kabulleneceksiniz. 'Alternatifim yok' diyorsanız, sizden memnun olmayanları demokrasi davranışından uzak tutarsanız, başka şeylerin arayışına girilir. Bu da felakettir. Geçmiş dönemlerdeki gibi. O yüzden alternatifi bulmak gerek. Alternatifi bu ülkede 4-5 köşe yazarı yorumcu mu belirleyecek? Bu alternatifi milletin fertleri belirleyecektir. AK Parti'nin alternatifi MHP'dir. Bu seçimler AK Parti'den kurtuluş seçimleridir" ifadelerini kullandı.

"BU PARTİYİ KİMSE KÜÇÜK GÖREMEZ"

MHP'nin 40. yılında iktidar olma zamanının geldiğini ifade eden Bahçeli, "Bu parti milletin içinden gelen partidir. Kuzeyden güneye, doğudan batıya her insanı bağrına basmış bir zihniyetin partisidir. Bu parti milletin ta kendisidir. Artık bu partinin iktidar olma zamanı gelmiştir. 40 yıllık sürede sosyal faaliyeti en fazla olan partiyiz. Sen Kasımpaşa'da top koştururken bu ülkede milli birliği korumak için her gün bir fidanını kaybeden bir milliyetçi hareket vardı. MHP'yi kimse küçümseyemez. Hor
görmeyeceksin bu partiyi. Bu partiye oy vermeyebilirsin, başka partileri tercih edebilirsin ancak herkesin MHP'ye saygı duyması gerekir" şeklinde konuştu.

"İKİ KİŞİ PİNPON OYNAR GİBİ YARGIYI ARALARINA ALIP GERİLİM STRATEJİSİ UYGULUYOR"

Bağımsız yargıya soğukkanlı yaklaşarak güven vermek gerektiğini anlatan Bahçeli, "Daha yargı başlamadan iki kişi pinpon oynar gibi yargıyı aralarına alıp gerilim stratejisi uyguluyor. Bu AK Parti iktidarından kurtulmak gerekir. Bu kurtuluş, mutlaka demokrasi içerisinde aranmalıdır. Demokrasi dışında iktidar değişikliğini düşünmek, ülkemize fayda getirmemektedir. Yaşanan darbe ve ara rejimler ülke sorunlarını çözmemiş, yeni sorunlar katarak gerçek dertleri ötelemekten başka fayda getirmemiştir. Ama millet iradesiyle gelip dışlanmış bir siyasi hareketin kendisine çeki düzen vermeden, milletin sevgisini kazanmadan, hatalı insanları ayıklamadan millet huzuruna gelip güç alması, yakın demokrasi tarihimizde güzel örnekler olarak fazla gözükmemektedir. Onun için, millet iradesiyle gelip şaşkına dönenleri şaşkınlıktan kurtarmak, millet iradesiyle gelecek bir Osmanlı tokadıyla olmalıdır. Bugünkü iktidar, demokrasi içerisinde iktidardan uzaklaştırılmalıdır. Bunun yolu da seçimdir" diye konuştu.

Türkiye'yi karış karış dolaşarak MHP'nin başarısı için gayret göstereceklerini vurgulayan Bahçeli, hiçbir siyasi partiye nasip olmayan çoğunlukla 6 yılı geçiren ülke yönetenlerinin televizyonlar aracılığıyla yaptığı konuşmalarının hiçbirinin gerçekle bağdaşmadığını ifade etti.

1923 yılından bu yana Türkiye'yi ülkenin yetiştirdiği devlet ve siyaset adamlarının yönettiğine değinen Bahçeli, "Önemli projeler hazırlamışlardır. 57 tane hükümet gelmiştir. Bunun içinde bazıları tek başına hükümet olmuş, bazıları koalisyonlarda yer alarak millete hizmet etme gayreti içinde olmuştur. Ancak 57. hükümet yok sayılarak 58., 59. ve 60. hükümetle her şeyin yeni yapıldığını iddia etmek yanlıştır. Siyasi hayatta yer almış şahsiyetlere, bir tuğla koyanlara, eksik ya da fazla hizmet edenlere önce saygı göstermeyi öğrenmeliler. Ondan sonra ne yapılabileceğini anlatmalılar. Türkiye Cumhuriyeti 2002'de kurulmuş gibi, '2002'de böyleydi, 2008'de böyle oldu' diye konuşmak olur mu?" diye kaydetti.

"TÜRK SİYASETİ TAHTEREVALLİ HALİNE GETİRİLMEK İSTENİYOR"

AK Parti'nin ülkeyi 2 bin 251 gün, 6 yıl 2 aydan bu yana yönettiğini hatırlatan Bahçeli, "Siyasi istikrarsızlık zaman zaman Türkiye'nin gündemini meşgul etmiş, her istikrarsızlığın arkasından ekonomik istikrasızlık yaşanmıştır. Koalisyon şartlarına rağmen koalisyonu oluşturan partiler üstün gayretler ortaya koymuş, fakat koalisyon yapısı siyasi geleneğimizle örtüşmediği için zamanla parçalanma noktasına gelmiştir. Böylelikle ya normal seçime ya da erken seçime gidiliyor. Böyle bir sürecin yaşandığı dönemde daha iyi anlaşılmaktadır ki, iç ve dış odakların etkisiyle Türk siyaseti iki partili bir sistemle bir tahterevalli haline getirilmek istenmektedir. Bu tahterevalli siyasetinde bir uca AK Parti, diğer uca ise CHP oturtulmuştur. Medyasıyla, iş çevreleriyle, birçok sivil toplum kuruluşu ile Türkiye'nin mukadderatı iki siyasi partiye emanet edilecekmiş gibi tavır içine girmişlerdir. Bu seçimlere 19 siyasi parti girecek. AK Parti'yi güçlendirebilecek gerilim stratejileriyle de zaman zaman CHP gündeme getiriliyor. Bütün siyasi partilere, bu ülkeye, her ferde saygı duyuyorlarsa, televizyonlar var olan siyasi partileri eşit olmasa da akşama kadar takdim etmelidir. Ama televizyon yöneticileri ve sahiplerine, bu davranışlarından dolayı MHP olarak bir sitemimiz yoktur. Ne biliyorsanız yapın, Türkiye'de milliyetçi hareket vardır ve devam edecektir" diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Gazioğlu, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Basri Sönmez, Yıldırım Belediye Başkan Adayı Cüneyt Karlık ile diğer adayları kamuoyuna tanıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 20:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?