3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

MHP lideri dizilere çattı

BAHÇELİ, DİZİLERE ÇATTI

Yeşilova beldesindeki ziyaretinin ardından Bursa Ülkü Ocakları'nın yeni binasının açılışına katılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İl Teşkilatı tarafından BESOB Tesislerinde düzenlenen 'İlk Oyum MHP'ye' adı altında gerçekleşen toplantıya katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bahçeli, Türk gençliğinin meselelere sığ bakmayan bir zihnin eşliğinde hayat yolunu adımlayacak ve milleti hak ettiği kudretli seviyeye ulaştıracağını belirtti. Türk gençliği ile övündüğünü söyleyen Bahçeli, "Gençlik bir milletin hayalidir, umududur, beklentisidir, her şeyden önemlisi teminatıdır. Bu itibarla gençliğin beden ve zihin açısından sağlıklı ve sağlam olması önemli ve hayatidir. Ne hazindir ki gençliğimizi emanet ettiğimiz bugün hak etikleri güzellikleri vermekte maalesef çok uzaklardayız. Gençlik yeni fikirler, parlak düşünceler, neşeli simalar demektir" diye konuştu.

Genç olmanın sorumsuzluk demek olmadığını ifade eden MHP lideri, "Genç olmak, kural ve nizam tanımamak değildir. Çabuk para kazanmak için alınterinin terk edilmesi hiç değildir. Eğlenmek, gezmek, imkanlar nispetinde isteklerinizi karşılamak en tabi hakkınızdır. Ne var ki yaptığınız her işte, aldığınız her nefeste, dengeli sistemli ve planlı olmayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. Bizim millet olarak heba edeceğimiz bir gencimiz dahi olamaz olmayacaktır" dedi.

Gençlerin özellikle kavgadan, öfkeden ve nefretten uzak durarak, etnik mezhep ayrımlarından uzak durarak, milletin geleceğine katkı koyacağını ifade eden Bahçeli, "Milli ve yiğit yüreklerle iftihar ediyorum. Varlığınızla bize güç veriyorsunuz. Ancak son 8 yıla baktığınız da gençlerin sorunlarının çözümüne yönelik herhangi bir önlem seti ortaya çıkamamıştır. Sizler bunları yaşadınız. Gençler, işsizlik belasının ortasına düşmekten kurtulamadı. Ülkenin insani ve ekonomik kaynakları, toplumla iş birliği ve

dayanışmadan uzak iş ve üretim ortamı gençlerimizi olumsuz etkilemektedir. Ülkemizde 15-24 yaş arasında genç nüfus, pek çok ülkenin toplam nüfusundan daha fazladır. Ancak bu nüfusa sağlanan iş imkanının yeterli olmadığı açıktır. Yoksulla boğuşan ailelerde yaşayan gençlerin bu darboğazla karşı karşıya kaldığı kaçınılmaz bir gerçektir" dedi.

Televizyonlarda yer alan yarışma programları ile şiddet içerikli dizileri eleştiren Bahçeli, "Gençliğin hayata tutunma umudu gittikçe zayıflamaktadır. Şarkı yarışmalarına, şans oyunlarına, televizyon yarışmalarına katılma sayısı milyonlara ulaşmıştır. Feodal kalıntı, töre ve mafya türü dizilerin gençler arasında rağbet görmesi okul önlerindeki şiddet oranlarını artırmakta, bu da hükümet başta olmak üzere hepimize uyarıcı bir etken olması gereken konudur. Rol model aldıkları insanlar gibi giyinen

gençlerin sayısı artmıştır. Hukuka uymayan, kendi kuralını dayatan gençlerin sebep olduğu vahim olaylar medyada da yer almaktadır. Bunları görmezden gelemeyiz. Sizler bizim gözümüzün nurusunuz. Sizler bizim için sevgi ilgi ve himayemize emanetsiziniz" diye konuştu.

Sigara, alkol ve uyuşturucu konusundaki artışın gençlerin ne kadar sahipsiz olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Bahçeli, "Gençlerimize bugün sahip çıkamamanın faturası, önümüzdeki 25 yılın içinde karşımıza çıkacak. Sorun büyük ve çözümü acildir. Günü birlik tedbirlerle geçiştirilmeyecek kadar ciddidir eğitimsizlik ve işsizlik gençler için bir kusur suç değildir. Siyasiler için sorumluluk ayıbı, görevdeki başarısızlık demektir" diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasının ardından gençlere MHP rozeti taktı.

BAHÇELİ, DİZİLERE ÇATTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2011 Cumartesi 22:24:02
Güncelleme :19 Mart 2011 Cumartesi 23:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?