1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

MHP'den başkana suçlama

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe teşkilatı, Sanayi Bölgesi Kocaçukur mevkiinde bulunan ve imar planında 1.sınıf tarım arazisi olarak geçen yerde başlayan Gemport inşaat sahasının kaçak ve ruhsatsız olduğunu iddia ederek, belediye başkanı Mehmet Turgut'u ruhsatsız çalışmaya göz yummakla suçladı. 

Kısa süre önce İskele Meydanı'nda bulunan festival alanında belediyenin kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle Belediye Başkanı Mehmet Turgut hakkında Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı, bu defa Turgut hakkında kısa süre önce temeli atılan Gemport'un ek kara platformu konteynır depolama alanının ruhsatsız olduğu gerekçesi ile ikinci bir suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 

Konu ile ilgili dün inşaatın devam ettiği alanda bilgilendirmek için açıklama yapan MHP Gemlik İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, Gemport'un yaptığı faaliyetin ruhsatsız olduğunu belirtirken, hukuk ve adaletten bahsederek herkesi suçlayan Mehmet Turgut'un kaçak ve ruhsatı olmayan yere temel attığını iddia etti. 

MHP Gemlik İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı Osman Durdu ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Mehmet Çelik, Belediye Başkanı Mehmet Turgut'un Gemport'un yönetim kurulu üyesi olduğunu vurgularken, bir işletmede yönetim kurulu üyesi olmanın haksızlığa göz gerektirmediğini belirtti. 

Çelik, Gemport'un inşaat faaliyeti ile ilgili olarak işlem yapılması gerektiğini söyledi. Kendilerine halktan da bir çok şikayetin geldiğini belirten Çelik, Mimarlar Odası yetkililerini de Gemlik'teki bu gibi uygulamaları takip etmemekle suçladı. Mimarlar Odası'nın bu konuda araştırma yapmadığını ifade eden Mehmet Çelik, Gemport'un yürüttüğü inşaat çalışması hakkında yasal işlem uygulanıp faaliyetin durdurulmaması halinde, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2006 Cumartesi 11:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akansel IP: 81.213.172.xxx Tarih : 23.08.2006 00:10:17
geri kalmış gemlik köyünde (pardon belediye) belediye hangi işi doğru yapmış... misal eski çarşıyı yıktılar yenisini yapamadı, sahili doldurmaya başladılar yapamadılar, her tarafta uyuz hasta köpekler, caddelerde ve sahilde işportacılar,sular devamlı kesilir,lahımlar tıkalı ve kanalizasyonlar denize direk akıyor., karsak deresine sanayi atıkları dökülüyor, ulaşım zaten başlı başına bir dert...ve çok pahalı bütün gemlik halkı bunların farkında..