6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

MHP'den erken seçim sinyali

MHP'DEN ERKEN SEÇİM SİNYALİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı, AK Parti ikdidarına milletin hakemliğiyle son verileceğini ileri sürerek, "Başbakan ne kadar diretse de bu yıl sandık önüne gelecek" dedi.

Sivil toplum örgütleri ve gazetecilerle Günlü Ferah Otel'de düzenlenen toplantıda bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Deniz Bölükbaşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Bu yıl erken seçim olacağını belirten Bölükbaşı, Başbakan Erdoğan'ın siyasi geçmişinin özünde, 'ucuz bir istismar anlayışı'nın yattığını öne sürerek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mazlum ve mağdur rolü oynamaktadır. Bu siyasi maske AK Parti'nin siyasi hayatının sona erdiğinin bir göstergesidir. MHP olarak bu yılın

içinde seçim sandığının getirilmesinin Türkiye'nin hayrına olacağını düşünüyoruz. Başbakan ne kadar diretse de sandık önüne bu yıl gelecek, kararı millet verecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomiden, siyasete ve sosyal dokuya kadar her alanda derinleşen bir kriz sarmalı içinde olduğunu ileri süren Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir an önce Türk milletinin hakemliği gerekiyor. Aksi takdirde Türkiye'yi çok karanlık bir dönem beklemektedir. Türkiye'de kucaklaşma döneminin başlaması için bu hakemliğe ihtiyacı vardır. Zaten Türkiye'de gelişen şartlar Başbakan'ı seçime mahkum edecektir. Türk milleti ülkede 7 yıldır yaşanan yıkıma tepkisini sandıkta koyacaktır. Türk milletini bir iki kez aldatmak mümkündür ama artık aldatmak mümkün olmayacaktır. Bizim yandaş medyamız yok. Korkutma gibi bir davranışımız olmadı. Ayrıca devlet

kaynaklarını peşkeş çekip bazı grupları kendi yanımıza almamız söz konusu bile olamaz. Bu seçimin sonucu Türkiye'nin kaderini değiştirecektir. Ya AK Parti'yi seçip daha da karanlığa gidecek ya da MHP'yi tercih ederek milli değerler etrafında bütünleşecektir."

Bölükbaşı, gerekirse açıklama yapacaklarını söyleyen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a seslenerek, "Ne biliyorsa Türk milletiyle paylaşsın. Artık bu noktadan sonra susma hakkı yoktur" dedi.

MHP'DEN ERKEN SEÇİM SİNYALİ
MHP'DEN ERKEN SEÇİM SİNYALİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 14:33:05
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 14:59:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?