3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

MHP'li Vural Bursa'da ağır konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkan Vekili Oktay Vural, hükümetin IMF ile anlaştığını ancak bunu seçim öncesi halktan sakladığını ileri sürerken, PKK'yı dağdan indirmek adı altında genel af çıkarılmak istendiğini iddia etti. Vural, TRT'yi de Türk milletinin dilini bilmemekle suçladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Bursa'da MHP İl Teşkilatı'nda yaptığı basın toplantısında, son gelişmeleri değerlendirdi. Terör örgütü PKK üyelerine yönelik af iddialarına sert tepki gösterip PKK'yı dağdan indirme formülü altında bir genel af çıkarıldığını iddia eden Vural, "Ne hazindir ki Türkiye terörle mücadeleyi sorguluyor. Terörle mücadele edenleri sorguluyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın tezgah altından karanlık ilişkiler içerisinde olduğunu iddia eden Vural, "Kayıt dışı olarak kimlerle ne pazarlıklar yaptı? Bu milletin, bu devletin birliğini bozan girişimler adı altında, hangi siyasi çözüm konusunda anlaştın? Bunları paylaş. Talabani'ye siz arabuluculuk görevi mi verdiniz? PKK ile müzakere mi ediyorsunuz? Bu müzakere masası nerede kurulmuştur? Bunun hesabını soracağız.Teröristlerle pazarlık yapılarak Türkiye'nin geleceğini sıkıntıya sokacak bu girişimleri endişeyle takip ediyoruz. Maalesef ABD'nin Irak'tan çıkma stratejileri çerçevesinde, ABD'nin isteklerine göre bu gerçekleşmektedir" iddialarında bulundu.

TRT'nin Nevruz günü açacağı yeni kanalının davetiyelerinde Türk lehçelerinin sanki farklı dillermiş gibi ifade edilmesini tenkit eden Vural, "Türk milletinin dilini bile bilmeyen TRT, nasıl milli yayın politikası güdecek? Türk lehçelerini başka dillere bölmek istemişler. Böylesine bir vahim hatayı işleyen birilerinin TRT'yi yönetmesi ne kadar hazindir" diye konuştu.

IMF ile yürütülen görüşmelere de temas eden Vural, hükümetin IMF ile anlaştığını ancak bunu seçim öncesi gizlediğini ileri sürdü. İktidarın ekonomik krize çözüm olarak tek bir ciddi, kapsamlı tedbir almadığını vurgulayan Vural, "Türk ekonomisi IMF'ye teslim edilmiştir. Bugün ekonomiyi yönetemeyen, bedelini milletimize ödettiren Başbakan, ekonomiyi IMF'ye teslim konusunda anlaşmıştır. Seçimden önce yapmamak için zamana oynuyor. Hükümet kesinlikle IMF ile bir anlaşmaya varmıştır. Bu anlaşma neyi kapsamaktadır? Yine milletimizin ümüğünü sıkacak, yine satın alma gücünü daraltacak bir ekonomi politikası Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını derinleştirecektir" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 17:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?