4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

MHP'lilerden Başkan Altepe'ye ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa milletvekilleri İsmet Büyükataman, Hamit Homriş ve Necati Özensoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi.

Milletvekili Büyükataman, tarihi belediye binasındaki ziyarette, siyasi tercihlerinin farklı olmasına rağmen Bursa sevdalısı olduklarını belirtti. MHP Bursa milletvekilleri olarak, kabinede Bursalı bir bakanın yer almasından mutluluk duyduklarını ifade eden Büyükataman, “Biz Bursa adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bursa hepimizin ortak hazinesidir. Şehrin her alandaki eksikliklerinin giderilmesi için gerek Bursa’da gerek Ankara’da ihtiyaç duyulan desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Bursa’nın menfaati için atılacak adımlar noktasında bir araya gelerek istişareler yapılmasının faydalı olacağını belirten Büyükataman, “Bakanımız Faruk Çelik’in önderliğinde ayda en bir kere tüm milletvekilleri bir araya gelerek Bursa için neler yapabileceğimizi konuşmalıyız. Bu hem kentimize sahip çıkma hem de ortak hareket ederek güç birliği sağlama adına olumlu bir çalışma olacaktır” dedi.
Milletvekili Necati Özesoy da herkesin Bursa için elini taşına altına koyması gerektiğini belirterek, Türkiye bütçesinden Bursa için ayrılan yatırım ödeneğinin arttırılması için de girişimlerde bulunulmasının şart olduğunu söyledi. Yılda 5 milyar lira vergi veren Bursa’ya bu yıl yalnızca 44.7 milyon lira yatırım payı ayrıldığının altını çizen Özensoy, “Bursa’da 16 milletvekili var. Farklı siyasi partilere mensup olabiliriz. Ancak Bursa’ya sahip çıkma noktasında güçlerimizi birleştirmeliyiz. Türkiye’nin 4. büyük kenti olmasına rağmen Bursa’ya ayrılan pay oldukça düşüktür. Bunu yükselterek kentin eksiklerini bir an önce gidermek için kolları sıvamalıyız” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Bursa’nın ortak bir değer olduğunu belirterek, bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret etti. Şehrin bütün ihtiyaçlarının iyi tespit edilerek giderilmesi noktasında parti ayrımı yapılmadan herkesin gücünü kullanmasının önemli olduğunu ifade eden Altepe, “Özellikle Ankara’da Bursa lobisinin güçlendirilmesi gerekiyor. Bunu yapacak olan da milletvekillerimizdir. Bursa adına kalkılacak her harekette Büyükşehir Belediyesi var gücüyle yer alacaktır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 12:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?