6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mikrop avcıları iş başında

MİKROP AVCILARI İŞ BAŞINDA

Bursa'da 60 bin ilköğretim öğrencisi, 'El ele verelim, mikropları yenelim' projesiyle el yıkama alışkanlığı kazanırken, aldıkları karnelerle de birer mikrop avcısı oldu.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak 'el ele verelim, mikropları yenelim" projesinde binlerce öğrenciye ulaşıldı. Osmangazi, Yıldırım, Mudanya, Gürsu ve Kestel ilçelerindeki toplam 60 bin öğrenciye el yıkama alışkanlığı kazandırıldı. Gözle görülmeyen mikropların zararlarını öğrenen, el yıkamanın önemini anlayan ana sınıfı, birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, eğitimin sonunda 'karnelerini alarak

birer mikrop avcısı oldu.

Okulların yaz tatiline girmesi sebebiyle projeye ara verilirken, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında da diğer ilçelerde projeye devam edilmesi planlanıyor.

Her türlü nesneyle bağlantıyı sağlayan ellerin en fazla bakteri barındıran organ olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü yetkilileri, el yıkama alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğini belirtti. Okul ortamında düzenledikleri proje sayesinde 60 bin öğrenciye el yıkamanın öneminin anlatıldığını dile getiren yetkililer, anne ve babaların da bu konuda çocuklarına davranışlarıyla örnek olmasını istedi.

Eğitim boyunca öğrencilere ellerin ne zaman yıkanacağının da anlatıldığını ifade eden yetkililer, "Öğrencilere, yemekten önce ve sonra, tuvaleti kullandıktan sonra, dışarıda oyun oynadıktan sonra, hapşırma veya öksürmeden sonra, kedi, köpek ve diğer tüm hayvanlara elledikten sonra ellerin mutlaka doğru şekilde yıkanması gerektiğini öğrettik. Bunun yanında ellerin nasıl yıkanacağı da uygulamalı olarak gösterdik. Sabun ellerin bütün yüzeylerine dağıtılarak köpürtülmeli. Ellerin her yeri 30 saniye ile 2

dakika arasında kuvvetlice ovuşturulmalı. Eller sabunla ovalandıktan sonra iyice durulanmalı. Eller kurulanırken tek kullanımlık kağıt havlular tercih edilmeli. Ebeveynler de çocuklarıyla birlikte ellerini yıkayıp, işi eğlenceli hale getirebilir" dedi.

MİKROP AVCILARI İŞ BAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 11:13:02
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 19:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?