6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mikrop savaşı tam gaz

MİKROP SAVAŞINDA 53 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen “El ele verelim mikropları yenelim” projesinde görev alan Uludağ Üniversitesi Toplum Gönüllüleri öğrencileri, 20 günde ilköğretim çağındaki 53 bin öğrenciye el yıkama eğitimi verdi.

Daha sağlıklı nesiller oluşturmak için yola çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından uygulanan “El ele verelim mikropları yenelim” projesinde görev alan üniversiteli gençler ve öğretmenlere teşekkür belgeleri Esnaf Sarayı’nda düzenlenen törenle verildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ile Uludağ Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şahin Sırmalı’nın da katıldığı törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, sağlığın temelinin temizlikten geçtiğini vurguladı. Temizlikte ilk adımın ise çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırılması olduğunu belirten Karadağ, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız temizlik alışkanlığı sayesinde hem kendilerini hem de çevrelerini birçok hastalıktan koruyarak güçlü ve çalışkan bireyler olurlar” dedi.

53 BİN ÇOCUĞA EĞİTİM VERİLDİ

Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin destek verdiği proje kapsamında 7-28 Aralık 2009 tarihleri arasında Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde bulunan 53 bin ilköğretim çağındaki çocuğa interaktif el yıkama eğitimi verildi. Eğitimlerde görev alan ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilen üniversiteli gençler, toplum sağlığını yakından ilgilendiren bu projeye verdikleri destek nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ve il Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

MİKROP SAVAŞINDA 53 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI
MİKROP SAVAŞINDA 53 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 18:05:02
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 18:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?