4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Miletepolis antik kentine yol

AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Mustafakemalpaşa ilçesinde Üçkurnalı mevkiinde bulunan Miletepolis antik kentindeki yol inşaatını inceledi.

Yol çalışmaları hakkında açıklamalarda da bulunan Milletvekili Koyuncu, “Balıkesir-Susurluk-Karacabey kara yolunun Miletepolis antik kent geçişi Metiş İnşaat tarafından yapılmaktadır. Mevcut kara yolunun genişletilmesine yönelik çalışmalar Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile değiştirilmiş ve hemen akabinde alternatif olarak başka bir güzergah uygun görülmüştür.

Söz konusu kesimde 50 bin metreküp toprak işinin 40 bin metreküpü, 700 metreküp beton işinin 550 metreküpü tamamlanmış bulunmaktadır. Üstyapı işlerine, toprak işleri ve sanat yapılarının tamamlanmasından sonra başlanacak. Antik kent geçişinde betonarme duvarla geçiş sağlanmaktadır. Sol yarmadaki 160 metre betonarme duvar tamamlanmış olup, sağ taraf yarmadaki 90 metre betonarme duvar çalışmaları devam etmektedir. Yolun maliyeti yaklaşık 2,5 milyon liradır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 17:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?