4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Milli atlete Belediye'den ödül

Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda 800 metre bayanlarda Türkiye rekoru kırarak ikinci olan milli atlet Yeliz Kurt, Büyükşehir Belediyesi tarafından altınla ödüllendirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Muammer Subaşı, tarihi belediye binasında gerçekleştirilen törende, Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Yeliz Kurt'u tebrik ederek, kendisini altınla ödüllendirdi. Göreve geldikleri günden bu yana profesyonel düşünerek, amatör bir ruhla çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Subaşı, "Her zaman altyapıya ve eğitime önem verdik. Sporcularımıza da 'Başarı sizden ödül bizden' dedik. Kulübümüzde alt yapıdan yetişen sporcuların başarılı olabileceğinin en iyi örneği olan Yeliz, 14 yıldır kırılamayan 800 metre rekorunu 2 dakika 3 saniyede koşarak Türkiye'nin yeni rekorunu kırdı. Bu başarı hem Yeliz için hem de kulübümüz ve Bursamız adına kıvanç meselesidir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyespor'un Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in de desteğiyle çok ciddi çalışmalar yaptığını söyleyen Subaşı, "Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak hedeflerimizin çoğunu gerçekleştirdik ve adımızı Türkiye'nin sınırları dışında da duyurduk. Yeliz Kurt'un 2009 sezonunda yarışacağı Avrupa Takım Şampiyonası'nda, Akdeniz Oyunları'nda ve Dünya Atletizm Şampiyonası'nda da ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum" dedi. Subaşı, Atletizm Milli Takımlar Başantrenörü Muharrem Or'a da
altın armağan etti.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Müdürü Mahmut Turunç da, Yeliz Kurt'un başarısından dolayı sevinçli olduğunu belirtti.
Bursa'nın gururu Yeliz Kurt ise, Büyükşehir Belediyesi ve Belediyespor Kulübü'nün desteğiyle Bursa'ya bu başarıyla döndüğünü belirterek, desteklerin ve kendisine duyulan inancın sürmesi halinde daha önemli başarılar elde edebileceğine inandığını söyledi.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nde atletizm dalında önemli başarılara imza atan Yeliz Kurt, 21 Şubat Cumartesi günü Atina'da yapılan Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda 800 metre bayanlarda Türkiye rekoru kırarak 2. olmuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 15:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?