4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Milli Eğitim'in proje başarısı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de ortak olduğu "Bilim Eğitimi Avrupa Platformu" adlı proje AB komisyonu tarafından kabul edildi.

Avrupa kapsamında gerçekleştirilen başvurulardan sadece 5 projenin onaylandığı programda, "Bilim Eğitimi Avrupa Platformu" projesi birinci sırada yer aldı. 600 bin Euro gibi dev bir bütçesi olan proje, 2009-2012 yılları arasında 36 ay süreyle uygulanacak. "Bilim Eğitimi Avrupa Platformu" adlı büyük projeye ortak olan Türkiye, İtalya, Malta, Yunanistan, Romanya, Polonya, İspanya ve Almanya olmak üzere 9 ülkeden 15 kurum ve kuruluş bulunuyor.

Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Yazır başkanlığında Dr. Arzu Erdi, İlknur Akgül ve Halis Korkmaz'dan oluşan proje ekibi, geçtiğimiz aylarda kabul edilen 22 bin Euro'luk "Eğitimde Yeni Yönelimler" adlı projenin ardından, ortak olunan SEEP projesinin de AB Komisyonunda onaylanmasının kendilerini mutlu ettiğini söylediler.

AB projelerini her zaman önemsediğini, tüm okul ve kurumlarımızın bu yönde daha ciddi ve planlı çalışarak kaliteli proje üretmelerini arzu ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Bu projeyle, Avrupa Birliğine üye ülkelerle işbirliği yaparak ve Avrupa'da Ortaöğretim alanında bilim eğitimi, bilim rehberliği ve eğitim sistemleri arasındaki bağlantıları güçlendirerek, bilim eğitimini daha yaratıcı, daha çekici ve daha yenilikçi hale getirerek öğrencilere bilimi sevdirmek hedeflenen amaçlar arasında yer almaktadır."dedi.

Proje sayesinde bilim eğitimi alanındaki yenilikçi yaklaşımlar ve çözümlerin adaptasyonunun sağlanacağını belirten Atilla Gülsar, projenin nihai sonucunun tüm Avrupa'daki okullarda bilim eğitiminde bu yaklaşımların yaygınlaşması olduğunu söyledi ve bu çalışmada emeği geçen proje ekibine teşekkür etti.

Hedef kitlesini Ortaöğretim Fen Bilimleri dersi öğretmenleri, öğrenci rehberlik servisleri, eğitmenler, okul yönetimleri ve öğrencilerin oluşturduğu projenin, Bursa'daki okulların Fen Bilimleri alanında eğitim kalitesini arttırması bekleniyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 18:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?