4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Milli Judocular İtalya'ya gidiyor

Osmangazi Belediyesi Judo Takımı sporcuları Milli Takım forması altında İspanya sonrası İtalya'yı da feth etmeye hazırlanıyor.

Osmangazi Belediyesi sporcuları Türk Milli takımlarında Bursa’yı ve Türkiye’yi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. 15-16 Mayıs 2009 tarihlerinde Ankara’da yapılan seçme müsabakalarında rakiplerini geride bırakarak Judo Türk Milli Takımı'na girmeyi başaran Tuğba Zehir ve Şeyda Bayram, 22 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 16. Akdeniz Oyunları'nda ülkemizi temsil edecekler. 57 kiloda yarışacak olan Tuğba Zehir ve 70 kiloda yarışacak olan Şeyda Bayram’ın, İtalya’nın Pascara kentinde yapılacak olan 16. Akdeniz Oyunları’ndan madalyalarla dönmesi bekleniyor.

İtalya’da yapılacak Akdeniz Oyunları öncesi, İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılacak Judo Dünya Kupasına katılmak üzere yola çıkan genç sporcular, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret etti. Dünya Kupası'nda büyük bayanlar dalında yarışacak olan Tuğba Zehir ve Şeyda Bayram, hem buradan hem de 16. Akdeniz Oyunları’ndan madalya sözü verdiler.

Osmangazi Belediye Spor Kulübü judo antrenörü ve aynı zamanda Judo Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Muzaffer Uluçam’ın da katıldığı ziyarette, Başkan Dündar; spora her türlü desteği vereceklerini söyledi. Başkan Dündar, “Öncelikle gençlerimize spor yapabilecekleri ortamları tesisleri sunmamız lazım. Sonra da, sporun her alanında başarılı olmak için disiplinli çalışmak gerekiyor. Osmangazi Belediyesi’nde her ikisi de mevcut. Gençlerimiz başarılarla döndükçe, bu alana yapılan yatırımlar da artacaktır. Sporcularımızı şimdiden kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Madrid’deki Judo Dünya Kupası’na giden ve buradan da Türk Milli Takımı'na katılarak 16. Akdeniz Oyunları’na katılmak üzere İtalya’ya geçecek olan Osmangazi Belediye Spor Kulübü sporcularından Tuğba Zehir, bugüne kadar birbirinden güzel başarılar elde etti. Gençler ve Büyükler’de Türkiye Şampiyonluğu, Gençlerde Avrupa ikinciliği ve Avrupa şampiyonluğu, EYOF Gençlik Oyunları’nda Avrupa şampiyonluğu bulunan Zehir’in, İtalya’dan da İspanya’dan da madalyalarla dönmesi bekleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sporcular Şeyda Bayram ve Tuğba Zehir ile antrenörleri Muzaffer Uluçam’ı, birer altın takarak dünya kupası ve Akdeniz Oyunları’na yolcu etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 16:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?