6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Milyoner katibeye 2,5 yıl hapis

TRİLYONER OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN KATİBEYE 2 YIL HAPİS

Bursa'da 6 yıl önce hesabında 3 milyon lira para olduğu iddiasıyla yargılanan katibe, 2 yıl 6 ay hapis ve memuriyetten men cezasına çarptırıldı.

Bursa Adliyesi'nde 6 yıl önce ortaya çıkan olayla ilgili tutuksuz yargılanan zabıt katibi S.Ö., kardeşi G.Ö., banka memuru Ç.Ç. ve işadamı S.D., 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı.

Olayın ardından önce Mustafakemalpaşa ilçesine, daha sonra da Giresun'a tayin olan S.Ö., paranın ailesine ait olduğunu söylerken, banka memuru Ç.Ç. ise müşterisinin parasını en iyi şekilde değerlendirmesinde yardımcı olduğunu kaydetti.

Katibenin kardeşi olan G.Ö. ise Bulgaristan göçmeni olduklarını söyleyerek yıllar önce Türkiye'ye göç ederken yanlarında getirdikleri 90 bin doların faizlerle 340 bin dolara ulaştığını, kız kardeşinin hesabında bu kadar para olmasının Türk aile yapısına göre normal karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Mahkeme, "memuriyetten men" cezası verdiği katibe S.Ö.'yü 2 yıl 6 ay hapis ve 366 lira adli para cezasına çarptırdı. Ayrıca S.Ö.'nün haksız edindiği belirlenen 340 bin doların hazineye eşit olarak ödenmesine karar verildi.

Bankacı Ç.Ç.'ye ise 2 yıl 6 ay hapis ve 366 lira para cezası verildi. İşadamı S.D. ve katibenin kardeşi G.Ö. ise beraat etti.

Kadın sanıklar, cezaları Yargıtay tarafından onanırsa tutuklanarak cezaevine girecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 10:04:05
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 14:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?