6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Milyonlar fakire aktarılmış!

MİLYONLUK ZİMMET DAVASINA TABELACI DAMGASINI VURDU

Bursa'da zimmetine 4 milyon lira geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Gürsu Belediyesi Mali Hizmet Müdürü'nün davasında ifade veren tutuksuz sanıklardan biri, müdürün, hesabına gönderdiği paraları fakire fukaraya verilmek üzere aktardığını söyledi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli zimmet" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık İ.Ç. ile hesaplarına para aktardığı iddia edilen arkadaşları tabelacı S.G., ganyan bayii işletmecisi T.E. ve iddia bayii işletmecisi D.Y.'nin yargılanmasına devam edildi.

Zimmetine 4 milyon lira geçirdiği iddia edilen Gürsu Belediyesi Mali Hizmet Müdürü İ.Ç. (43) hakkındaki iddiaları yalanlarken, ifadesini bu celsede veren tutuksuz sanıklardan S.G. (33), şok iddialarda bulundu.

Gürsu Belediyesi'nin tabela işlerini babası ile birlikte yaptıklarını anlatan S.G., "Tutuklu sanık İ.Ç. ile belediyede tanıştım. Müdür İ.Ç., bir gün yanıma gelip, 'Belediye olarak fakir fukara ve ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz. Ancak belediyeden sizin banka hesabınıza para aktarmamız lazım. Belediye hesaplarından vatandaşa direkt olarak para ödeyemiyoruz. O yüzden parayı sizin hesabınıza aktaracağız. Bunun için de size fatura vermemiz gerek. Hatta yüzde 18 KDV oranını biz öderiz' dedi.

Bu konudan da Belediye Başkanı Orhan Özcü'nün haberi olduğunu söyledi. Belli aralıklarla hesabımıza 10, 20, 30 bin lira aktardı. Bunu, belediye ile iş yaptığımız için kabul ettim. KDV oranındaki bedeller bize verilmediği için Maliye Bakanlığı'na borçlu durumdayız. Bu para aktarma meselesi tam 2 yıl sürdü. Kesinlikle suç işlemek amacıyla hareket etmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

2 çocuk babası tutuklu sanık İ.Ç.'nin avukatı Süreyya Bilir ise müvekkilinin muhasebe ve mali hizmet müdür vekili olma yetkisinin bulunmadığını, belediye başkanının oluru ile o makama getirildiğini belirterek, "Müvekkilim, itfaiye kadrosunda işe başlamış. Gürsu merkez ilçe olunca, itfaiye görevi ortadan kalkan müvekkilimin üzerine atılı zimmet suçunu işlememiştir. Sayıştay'ın incelemesinden sonra zimmet olayı ortaya çıkacaktır. Bununda uzun süreceği için müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini istiyorum" dedi.

Davanın tek tutuklu sanığı İ.Ç.'nin tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

MİLYONLUK ZİMMET DAVASINA TABELACI DAMGASINI VURDU
MİLYONLUK ZİMMET DAVASINA TABELACI DAMGASINI VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 09:51:01
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 13:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?