6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Milyonluk yatırımlar işe yaramadı!

BURSA'DA VİLLALAR SULAR ALTINDA KALDI

Bursa'da her yağışta taşkın yaşanan Nilüfer ilçesindeki Altınşehir Mahallesi, yine sular altında kaldı. Geçen yıl Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BUSKİ) yaptığı milyonlarca liralık altyapı yatırımına rağmen 100'den fazla villanın zemin katları sularla doldu. Gece yarısı eşyaları kullanılmaz hale gelen villa sahipleri isyan etti.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün Bursa'da etkili olan yağış, akşam saatlerinde Altınşehir yakınındaki derenin kabarmasına yol açtı. Bu arada yoğun yağış ve lodosla birlikte Bursa'ya su temin eden Doğancı Barajı'nın da kapakları açıldı. Altınşehir'in yakınından geçen dere maksimum seviyeye çıkınca, mahallenin yağmur suyu tahliye şebekesinin bağlandığı dere kolektörlerde toplanan suları çekemez hale geldi. Gece saatlerinde kolektörlerden geri dönen su, 100'den fazla eve girdi.

Akşam saatinde vatandaşlar, itfaiye ve arama kurtarma birliği ekiplerinden odalarına dolan suların tahliyesi için yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı bütün ekipler, Altınşehir'e sevk edildi. BUSKİ ve Nilüfer Belediyesi ile Arama Kurtarma Birliği ekiplerinin çalışmaları gece yarısına kadar devam etti.

Altınşehir'de yüzlerce bin liralık zarara uğrayan ev sahipleri, yıllardır bitmeyen su baskını sebebiyle yaşadıkları zararın tazmini için BUSKİ'ye dava açacaklarını belirtti.

BURSA'DA VİLLALAR SULAR ALTINDA KALDI
BURSA'DA VİLLALAR SULAR ALTINDA KALDI
BURSA'DA VİLLALAR SULAR ALTINDA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 12:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?