6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mimar Sinan Bulvarı hizmete açıldı

MİMAR SİNAN BULVARI HİZMETE AÇILDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Prof. Tezok Caddesi'ni Eflak Caddesi ile Erikli Mahallesi'ne bağlayan 1,5 kilometre uzunluğundaki Mimar Sinan Bulvarı törenle hizmeti açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarlığı yanında gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, yapılan yatırımlarla şehir içi ulaşımın her geçen gün biraz daha rahatladığını söyledi. Hafif raylı sistemden yerli tramvay imalatına, alternatif yollardan kavşak çalışmalarına kadar her alanda ulaşım yatırımlarını hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Altepe, "Bursa'nın modern bir hale gelmesi için bu dönem ilçe belediyeleri ve kent dinamikleriyle birlikte güzel bir hizmet dönemi yaşıyoruz. Halkımızın rahat yaşamasını sağlamak ve mutlu etmek bizim görevimiz. Halkımızın bize olan güvenini boşa çıkarmamak için samimiyetle çalışıyoruz" dedi.

Bir taraftan Bursa'nın tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini öne çıkarırken, diğer yandan da sadece şehrin merkezinde değil, şehrin her noktasında eksikliklerin belirlenerek giderilmesine çalıştıklarını anlatan Başkan Altepe, "Çağdaş ve modern bir kentte olması gereken her şey tüm semtlerimizde olsun istiyoruz. Modern semtler oluşturmak için gelen gayreti gösteriyoruz. Bu dönem en çok talebi ulaşımla ilgili alıyoruz, bu bakımdan hizmetlerimizde ağırlığı ulaşıma veriyoruz" diye konuştu.

Hafif raylı sistemin Kestel etabıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, 6 ay sonra inşaat çalışmalarına başlanması planlanan etabın 1,5 yıl içinde tamamlanmasını planladıklarını kaydetti. Başkan Altepe, Kestel hattında bir istasyonunun Mimar Sinan Mahallesi'ni de kapsayacak şekilde projelendirildiğinin müjdesini verdi. Bursa'da yeni açılan yolların bu döneme damgasını vuracağını söyleyen Başkan Altepe, Yıldırım'da yolların açılması için kamulaştırmaların sürdüğünü kaydederek, "Prof. Tezok Caddesi ile Eflak Caddesi ve Erikli Mahallesi arasında bin 500 metre uzunluğundaki Mimar Sinan Bulvarı, geliş ve gidişleri 3 şerit, 2,5 metrelik de yaya yollarından oluşuyor" dedi.

Yolun gidiş ve geliş güzergahlarında farklı kot oluşumundan dolayı orta refüjde 950 metre uzunluğunda ortalama 2 metre yüksekliğinde betonarme istinat duvarı yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Ortabağlar Caddesi'nin yapımında 5 bin 600 metre bordür, 7 bin metrekare parke taş, 4 bin 200 metrekare yeşil alan, 2 bin 200 metrekare istinat duvarı, cadde boyunca 110 adet araç ve yaya yolu aydınlatma direkleri, 6 adet engelli çıkışlı ve merdivenli yaya geçişleri ile muhtarlık önüne de üst geçit monte edilerek vatandaşların kullanımına açıldı" diye konuştu.

Tüm imalatlar için 1,5 milyon TL harcandığını söyleyen Başkan Altepe, "Yol çalışmaları Otosansit ve Kestel'e ulaşacak şekilde devam edecek. Yıldırım'a ne yapsak azdır. Her zaman bizim yanımızda olan Yıldırım'ı güzelleştirecek çalışmalarımız hızla sürecek" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de konuşmasında, bu dönemde AK Parti belediyeciliğinin yerel ve genel el ele gönül gönüle en güzel çalışmalarını yaptığını söyledi. Son yıllarda Bursa'da yapılan güzel hizmetlerin bu Büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak "Yıldırım'da bu dönemde önemli ana arter çalışmaları yapıldı. Büyük Çevre Yolu, Yakın Doğu Çevre Yolu ve Yıldırım etabının devamı olan hafif raylı sistemin Arabayatağı'na ve Kestel'e geçecek olması ve Yıldırım'ın orta noktası olan bu bulvarın tamamlanması, Çiçek Caddesi'nin yapılması ve kentin güneyindeki tanjant yolu trafiği kent içinde keşmekeş olmadan trafiği rahatlatacak ana arterlerdendir" dedi.

Yıldırım'da yapılan 12 dikey yol ve 145 çıkmaz yolun da ilçe belediyesi tarafından kullanıma açıldığını kaydeden Keskin, çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, eksik çalışmaların tamamlanacağına inandığını belirtti.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Muhsin Sak, tarihi eserleri de ayağa kaldıran, şehrin yıllardır ihtiyacı olan eksikliklerini gideren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Bursaspor ve amatör spora sağladığı destekten dolayı da teşekkür etti. Mimar Sinan tesislerinin kısa sürede tamamlanmasını isteyen Sak, nüfusu yaklaşık 80 bin civarında olan mahalleye yakın bir istasyon kazandırılmasını, Hacivat deresinin ıslah edilmesini ve çocukların ve gençlerin istifade edebilecekleri okul ve spor tesisi yapılmasını talep etti.

AK Parti Bursa İl Başkanı Nagip Vardar ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ın yanı sıra İl Genel Meclisi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş törene katıldı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri Mimar Sinan Bulvarı'nı araç trafiğine açtı. Törenin sonunda çocuklara Bursaspor forması armağan edildi.

MİMAR SİNAN BULVARI HİZMETE AÇILDI
MİMAR SİNAN BULVARI HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 11:27:05
Güncelleme :4 Haziran 2010 Cuma 01:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?