6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Mimar Sinan'ın eserleri sergilendi

MİMAR SİNAN'IN ESERLERİ SERGİDE GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Mimar Sinan'ı Anma Haftası kapsamında Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından sergi açıldı. Sergide büyük mimarın 375 eseri görücüye çıktı.

Mimar Hasan Sözüneri'nin kişisel arşivinden yola çıkarak oluşturduğu Mimar Sinan'ın eserleri sergisi bir hafta süreyle Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi salonunda açık kalacak. Sergide Mimar Sinan'ın proje çalışmaları, rolöve çizimleri ve eserlerinden çeşitli fotoğraflar yer alıyor.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya ve Mimar Hasan Sözüneri'nin ev sahipliğini yaptığı sergiye Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Necati Şahin, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Zeki Eker ile birlikte çok sayıda mimar ve öğrenci katıldı.

Mimar Hasan Sözüneri, Mimar Sinan'ın eserlerinin Atatürk'ün talimatıyla Ali Sami Ürgün tarafından arşivlendiğini belirti. Sözüneri, sergide toplam 375 civarında eserin bulunduğunu söyledi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, Mimar Sinan'ı Anma Haftası kapsamında bir dizi faaliyet gerçekleştireceklerini belirtti. Şehrin gelişimine büyük katkılar sağlamak istediklerinin altını çizen Kaya, Osmangazi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirilen tarihi mirası koruma çalışmalarında ortak projeler yürütmek istediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mimar Sinan'ın eserlerinin ve projelerinin bugün halen daha çözülmeye çalışıldığını vurguladı. Mimar Sinan'ın eserlerinin bugünkü haliyle insanın ruhunu etkilediğini ifade eden Altepe, "Ecdadımızın yaptığı güzel eserlerle Bursa'mızın her sokağında bir kitap yazılır. Bunu işin içine girince daha iyi anladım" dedi.

Altepe, mahalli idarecilere düşen en büyük görevlerden birisinin Mimar Sinan'ın eserleri gibi örnek işler yapmak olduğunu söyledi.

MİMAR SİNAN'IN ESERLERİ SERGİDE GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
MİMAR SİNAN'IN ESERLERİ SERGİDE GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 13:14:04
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 17:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?