4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Mimarların ustası Bursa'da

MİMARLARIN USTASI “FUKSAS” BURSA’DA

Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin misafiri olan dünyaca ünlü mimar Massimiliano Fuksas Bursalı meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaştı.

Massimiliano Fuksas, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Başkan Altepe, eserleri dünyaca meşhur mimar Massimiliano Fuksas’ı Bursa’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Massimiliano Fuksas da, Bursa'nın tarihi kimliğine hayran kaldığını söyledi. Fuksas, daha sonra Bursa Mimarlar Odası’nın düzenlediği konferansta gerçekleştirdiği projeleri anlatırken, mimarlıkla ilgili görüşlerini paylaştı.

Eserlerinde biçimi umursamadığını anlatan Fuksas, “Ben suyun içinde ne olduğunu görmek istiyorum. Rengini değil. Bu suyu tatmak istiyorum. Su biçimini değiştirebilir. Bu beni ilgilendirmiyor. Bu, sadece değişen bir parça. Ben hiçbir zaman cephe, düzlem veya biçimle ilgilenmedim. Hayatımda hep doğal bir biçim ortaya çıkarmak istedim” dedi.

Fuksas, yapmış olduğu binaların yaşantısının bir parçasını oluşturduğunu, çevresindeki her şeyin yaptığı binalarla çağrıştığını ifade etti. Ünlü mimar Fuksas, şehirleşme ve plancılık meselesine de dikkat çekerken, mimarlık ve şehir plancılığı anlamında dünyayı geleceğe daha büyük umutlarla taşımak için geçmişte yapılmış olan yanlış hamleleri düzeltmek gerektiğini savundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de konferansta yaptığı konuşmada, şehircilik uygulamalarıyla ilgili ortak aklın şart olduğunu söyleyerek, Mimarlar Odası gibi diğer sivil toplum örgütleriyle de ortak bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Altepe, “Yıpranmış dokuları kaldırarak kentsel dönüşüm projeleriyle bu yapıların yerine modern binalar inşa ediyoruz” diyerek, şu anda devam eden ve planladıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında kısa bir bilgi verdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala’nın da katıldığı konferansta Başkan Altepe, Fuksas’a çini tabak hediye etti.

MİMARLARIN USTASI “FUKSAS” BURSA’DA
MİMARLARIN USTASI “FUKSAS” BURSA’DA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 14:56:01
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?