3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Minibüs otobüse çarptı: 12 yaralı

Bursa'da otomatik sulamanın yolu ıslatması nedeniyle minibüsün yolcu otobüsüyle çarpışması sonucu 12 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza 07.00 sıralarında İzmir Yolu Carrefour yakınlarında meydana geldi. Mudanya'nın Eşgel köyüne gençleri pikniğe götüren Ali P. (22) idaresindeki 16 S 8641 plakalı minibüs, otomatik çim sulamanın karayolunu ıslatması sonucu kayarak Hasan Bal yönetimindeki 34 DY 8750 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Kazada hurdaya dönen minibüsün sürücüsü Ali P. Veysel A., İlhan Ü., Salih K.,Nihat B. ve Feridun K. ile ismi açıklanmayan 6 kişi daha yaralandı.

Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Bursa ve Çekirge Devlet Hastanesi ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavileri ayakta yapılan 6 yaralının taburcu olduğu öğrenilirken, otobüsteki yolcular kazayı yara almadan atlattı.

Görgü tanıkları, karayolunun ortasındaki çimleri sulamak için yapılan otomatik sulamanın karayolunu ıslattığını ve kazanın zeminin kayganlaşması nedeniyle meydana geldiğini söylediler. Cam ve demir parçalarını ise karayolundan trafik polisleri temizledi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 12:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?