4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Minik Bünyamin organ nakli bekliyor

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, gribal enfeksiyon şikayetiyle kaldırıldığı hastanede karaciğer büyümesi teşhisi konulan çocuk, ölüm kalım mücadelesi veriyor.

2 yaşındaki Bünyamin Furkan Kaya, 2 ay önce gribal enfeksiyon şikayetiyle Zeytin Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Çocuk doktorunun karaciğerinde büyüme teşhisi koyduğu minik Furkan, daha sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerde karaciğerinde büyüme ve tümör tespit edilen Kaya, şimdi cihaza bağlı olarak ölüm kalım savaşı veriyor.

Mermer ustası Yakup Kaya ve Safiye Kaya'nın tek çocukları olan Bünyamin'in yaşaması için doktorlar seferber oldu. Talihsiz çocuğa acilen karaciğer nakledilmesi gerektiği bildirildi. Minik Bünyamin ile annesinin dokuları uyuşmazken, babası Yakup ile amcası Mustafa Kaya'nın karaciğerinin uygun olup olmadığı araştırılıyor. Yakup Kaya, oğlunun 2 aydır hastanede tedavi gördüğünü belirterek, "Karaciğer büyümesi var. Karaciğerdeki tümörlerden dolayı nakil yapılması gerekiyor. Şu an cihaza bağlı bir şekilde yaşıyor. Benim dokularım uyarsa ben karaciğerimi vereceğim, uymazsa kardeşim devreye girecek. Tek arzumuz onu kurtarmak. Dört gözle biyopsi neticelerini bekliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 19:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?