4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Minik deve biboranla besleniyor

Bursa'da 3 gün önce dünyaya gelen deve çiftliğin neşe kaynağı oldu. Reklam ve tanıtımlarda boy gösteren anne deve ise kızını emzirmeyince yavru deveyi çiftlik sahibi biberonla besliyor.

Bursa'da merkez Nilüfer ilçesinde oturan Ali Kösem'e ait Zübeyde isimli deve 3 gün önce doğum yaptı. İlk doğumu olduğu için yavrusuna alışamayan deveyi sahipleri zorla emzirtmeyi denedi. Ancak buna rağmen huysuzlanarak yavrusuna tekme atan ve ısıran deveyi sakinleştiremeyen çiftlik sahibi, 3 günlük "Ayşegül" isimli deveyi biberonla beslemeye karar verdi. Elleriyle deveyi besleyen Ali Kösem, "Annesi emzirmiyor, her deve yavrusunu kabul etmeyebiliyor. Bu ilk yavrusu olduğu için kabul etmiyor. Zamanla kabul edecek. Annesine de kendi annesi aşırı sahip çıkmıştı, biz yanına bile yaklaşamıyorduk. Belki de annesinin aşırı sevgisinden olabilir. Kendi yavrusunu kabul etmiyor. Anne sütünü güçlükle veriyoruz ama ilave süt de veriyoruz. Yoksa besin açısından yetersiz kalır" dedi.

Annesinden ayrı çiftliğe alışmaya çalışan 3 günlük Ayşegül'e en yakın ilgiyi ise Midilli atı gösteriyor. Kısa boylu olduğu için kendisine yakın gördüğü devenin yanından bir an olsun ayrılmayan midilli, deveyle oyun oynamaya çalışıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 15:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?