5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Minik hayranı çaldı Haluk Levent söyledi

Bursa’da dün gece Haluk Levent rüzgarı esti. Ünlü rockçı Haluk Levent, Bursa Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda 5 bin kişiye muhteşem bir konser verdi. Haluk Levent’in, konserinde havai fişekler altında söylediği şarkılarına, minik bir hayranı gitarıyla eşlik etti.

Gelecek sene Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacağını açıklayan Haluk Levent, "Eurovision’da 1. olmak önemli değil, önemli olan oraya Manchester’in sanatçısı olarak gitmemek, buradan toprağınızla gitmektir" diyerek, 2003 yılında Eurovisyon Şarkı Yarışması’nda İngilizce seslendirdiği "Every Way That I Can" isimli parçayla 1.olan Sertab Erener’e gönderme yaptı.
Haluk Levent, 1 saat süren konserin ardından gazetecilerle yaptığı söyleşi sırasında, yeni çıkan türkü albümünün satışlarından memnun olduğunu ifade ederek, "Türküler bağlamayla yapılan yurttan sesler korosu şeklinde değil, rock, caz ve pop tarzlarıyla güzel, ben rock kısmını aldım iyi düzenlediğime inanıyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, önümüzdeki sene Yunanistan’da yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacağını açıklayan Haluk Levent, "Kompleks yapmıyorum, 3 şarkı yapıp TRT’ ye göndereceğim, beğenirlerse alırlar. 1. gelmek için katılmayacağım, adam gibi Anadolu ritimleri olan bir şarkı yapacağım, benim kültürüm oryantal ve göbek dansı değil. Binlerce yıllık Anadolu kültürünün mirası olan zengin halk oyunlarıdır. Arabistan’ın göbek dansını alıp çıkmak istemiyorum" açıklamasında bulundu.

Ayrıca Anadolu Ateşini de yere göğe sığdıramayan Haluk Levent, Avusturya’daki Türkler’e verdiği bir konser öncesi Anadolu Ateşi afişlerinin Viyana sokaklarını kapladığını gördüğünde çok duygulandığını ifade ederek, "Anadolu Ateşi’nde eğer ülkemizden bir renk götürebiliyorsan, zafere ulaşmış olursun. Ama bu rengi kesinlikle Arabistan’ın göbeğiyle değil, Anadolu’nun zengin halk oyunlarıyla götürmek gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 13:00:54
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 11:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
leyla kögüstün IP: 88.232.112.xxx Tarih : 27.11.2006 19:44:28
tamamen muhteşem ona bayılıyorum