2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Minik öğrenciden örnek davranış

Bursa'da sokakta cüzdan bulan ilköğretim öğrencisi, örnek bir davranış sergileyerek, para dolu cüzdanı karakola teslim etti. Cüzdanın sahibini polisler buldu. Paralarına kavuşan işçi emeklisi ilköğretim okulu öğrencisini 50 YTL ile ödüllendirdi.

Edinilen bilgiye göre, işçi emeklisi Şerefettin Batmaz, dün akşam saatlerinde Yavuzselim Mahallesi 11 Eylül Bulvarı üzerinde cüzdanını düşürdü. Eve gittiğinde cüzdanının olmadığını fark eden 4 çocuk babası, kredi kartı ve kimliklerini iptal ettirdi.

Sokakta oynadığı sırada, Şerefettin Batmaz'a ait içerisinde para ve kimliklerin bulunduğu cüzdanı bulan Yavuzselim İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Oktay Köylü (11), annesine giderek olayı anlattı. Çocuğunun elinden cüzdanı alan anne, sabah saatlerinde oğlu ile birlikte karakola giderek cüzdanı polislere teslim etti. Yavuz Selim Karakolu polisleri ise, yaptıkları kısa süreli incelemenin ardından cüzdan sahibi Şerafettin Batmaz'a ulaştı. 4 çocuğunun ekmek parası ve kimliklerine kavuşmanın sevincini yaşayan Batmaz, örnek öğrenciyi 50 YTL para ile ödüllendirdi.

Cüzdanının kaybolmasından sonra çok üzüldüğünü söyleyen işçi emeklisi Şerefettin Batmaz, "Eve giderken cüzdanı düşürdüm. Fark ettiğimde ise bütün aramalara rağmen bulamadım. 4 çocuğumun ekmek parasıydı. Akşam gözüme uyku girmedi. Sabahleyin karakoldan gelen telefon üzerine bayılacağım sandım. Yavuzselim'de böyle çocukların var olduğuna inanmak çok güzel. Çok duygulandım. Allah herkese böyle hayırlı evlatlar nasip etsin" dedi.

İnşaat işçisi babanın 3 çocuğundan en küçüğü olan Oktay Köylü ise, "Annem sürekli beni 'haram mal yeme' diye uyarıyordu. Cüzdanı bulduktan sonra hiç düşünmeden eve geldim ve anneme gösterdim. O da cüzdanı açmadan karakola götürmemiz gerektiğini söyledi" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 13:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKAN IP: 88.254.95.xxx Tarih : 24.06.2007 01:51:26
HELAL OLSUN BÖYLE ANA BABAYA ALLAH HERKESE BÖYLE ÇOCUKLAR NASİP EYLESİN....