3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Minik öğrenciler okul bastı

Bursa'da okulları 3 yıldır tamamlanmadığı için başka okulda eğtim gören öğrenciler, okul inşatını basarak eylem yaptı. Velileriyle birlikte okul bahçesinde toplanan öğrenciler, okullarının bir an önce tamamlanması için slogan atarak yetkilileri göreve çağırdı. 

Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'nde bulunan Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nun 3 yıldır tamamlanmaması öğrenci ve velileri çileden çıkardı. 3 yıl önce okulun depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle Yıldırım Belediye Meclisi'nden çıkan kararla belediye ve bir hayırseverin arsası birleştirilerek 4 bin metre kare alana yeni bir okul yapılması kararlaştırıldı. Yapılan ihale sonucu ihale kanununa göre en düşük fiyatı veren firmanın ihaleyi almasıyla 3 yıl önce okul inşatına başlandı. Maliyetin yükselmesi üzerine ihaleyi alan firma işleri aksatınca Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından defalarca ihalenin iptali gündeme geldi. Encümenin yeni bir ihale yapılması halinde işlerin gecikeceği yönünde görüş bildirmesinin ardından, firmaya ek süre verildi. Bu yıl ki eğitim-öğretim sezonuna yetiştirilmesi planlanan okulun işlerinin tamamlanmaması üzerine okulda eğitim gören öğrenci ve velileri tepkilerini dile getirdi. Bin 750 öğrencisi bulunan okuldaki öğrenciler, BTSO Lisesi'nde eğitim görüyor. 

Okulun yıllardır tamamlanacağı yönünde açıklamalar yapıldığını ifade eden veliler, "Yıllardır okulun yeni eğitim öğretim sezonuna yetiştirileceği söyleniyor. Defalarca ilgili kurumlara başvurduk ve hiç birinde de sağlıklı yanıt alamadık. Çocuklarımız 3 yıldır başka okulda perişan oluyor. 70-80 kişilik sınıflarda eğitim gören cocuklarımız hiç bir şey anlamadan akşama eve geliyor. Okul inşaatında 3 kişi çalışıyor. İsteseler bu okulu 10 günde tamamlarlar. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri müteahhidin cezalı çalıştığını ve yeni bir ihale yapılıdığı takdirde işin gecikeceğini ifade ediyor. Müteahhit canı istediği zaman okulu bitirecek, artık yeter sabrımız kalmadı" dedi. 

Duruma isyan eden öğrenciler ise eğitim gördükleri lise de sıkıntı çektiklerini belirterek, bir an önce okullarına dönmek istediklerini kaydetti. 3 yıldır geçici eğitim gördükleri okulda kendilerine yabancı muamelesi yapıldığını açıklayan öğrenciler, "Sular kesiliyor, sınıflarda ders için imkan sağlanmıyor. 4-5 kişi aynı sırada oturarak, 80 kişilik sınıflarda ders işliyoruz. Gelecek yıl okul mevcudu daha çok artacak. Bizim arkadaşlarımız özel okullarda eğitim görüyor. Biz nasıl başarı elde edeceğiz, nasıl Fen Lisesi kazanacağız. İsteseler okulu bitirirler. 3 tane işçi çalışmıyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.
 
Okul bahçesinde toplanan yüzlerce öğrenci inşaat halindeki okula girerek, koridorlarda okullarının tamamlanmasını ifade eden çeşitli sloganlar attı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 16:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?