3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Minik öğrencilerden gezi

Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri çevre bilinci konusunda yerinde gözlem yapmak amacıyla Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti.

Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’ni gezdi.

Öğrencilerinin çevreye karşı duyarlı bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen, çevre konulu sosyal sorumluluk projeleri düzenleyen, sosyal aktiviteleri ile bilinçliliklerini arttıran Özel Bursa Kültür Okulları, Gürsu ilçesinde bulunan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’ne gezi düzenleyerek atık suların arıtılması ile ilgili bilgi aldı. Tesisleri gezerek atık suyun arıtılmasını yerinde gören Kültürlü öğrenciler, Yeşil Çevre Genel Müdürü Ziya Güney’e sorular sordu.

Tesislerin genel işleyişi ile ilgili olarak öğrencilere bilgi veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi Çevre Mühendisi Muazzez Kaytancı, 2 ilçenin toplam 60 bin nüfusunun atık sularının Yeşil Çevre Arıtma Tesisi tarafından arıtıldığını söyledi.

Atık suların arıtılma işleminin ardından tarımda kullanılabileceğini belirten Mühendis Muazzez Kaytancı, “Evlerden ve sanayi tesislerinden alınan atık su burada kullanılabilir duruma getirildikten sonra, bu suyu tarımda kullanmak mümkün oluyor. Ancak arıtılan bu su içme suyu olarak kullanılamaz” dedi.

Tesis ve işleyişi hakkında sorular soran Kültürlü öğrenciler sorularının cevaplandırılmasının ardından çevre mühendisliği mesleği ile ilgili bilgiler aldı. Öğrendikleri faydalı bilgiler adına Yeşil Çevre Arıtma Tesisi çalışanlarına teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 15:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?