5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Minik vali, sivil savunma dersi konulmasını istedi

Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal’ın makamına oturan ilköğretim okulu 5. sınıf öğrencisi Firdevs Bayram, okul önlerindeki trafik probleminin çözülmesi gerektiğini söyledi. Bilenser’in koltuğuna oturan Büşra Çelik de, Bursaray hattının Uludağ Üniversitesi’ne kadar uzatılmasını istedi. Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal’ın makamına oturan 23 Nisan Valisi Hamzabey İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Firdevs Bayram, bilimin yaşanarak öğrenildiği teknoloji sınıflarının kurulmasını ve deprem gerçeği dikkate alınarak “sivil savunma” dersinin müfredata dahil edilmesini istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Heykel’deki tarihî vilayet binasında Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal’ın makamına oturan Hamzabey İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Firdevs Bayram’a Vali Köksal büyük ilgi gösterdi. Makama oturduktan sonra ilk açıklamasını yapan 23 Nisan Valisi, okul önlerindeki trafik probleminin çözülmesini ve okul servislerindeki yığılmanın önlenmesini isteyerek, “Atatürk’ün yolunda emin adımlarla ilerleyebilmek için bilimin yaşanarak öğrenildiği teknoloji sınıflarının kurulmasını istiyorum.

Ayrıca deprem gerçeği dikkate alınarak sivil savunma dersi de müfredata dahil edilmeli.” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü’yle telefonda görüşen Firdevs Bayram, öğrencilerin yaşadığı sorunların çözülmesini istedi. 23 Nisan Valisi Firdevs Bayram’a ve okul arkadaşı Volkan Öztürk’le birlikte Okul Müdürü Abdullah Erdoğdu ve öğretmen Beyhan Müftüoğlu’na hediyeler veren Vali Köksal, tarihî Heykel binasını da gezdirdi ve basın toplantılarının yapıldığı bölümde açıklama yaptırdı.

Genç Vali Firdevs Bayram ve arkadaşı Volkan Öztürk, valinin makam arabası ile okula döndü. Yeni başkandan talimat Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser’in koltuğuna oturan Süleyman Cura İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Büşra Çelik de, Bursaray hattının Uludağ Üniversitesi’ne kadar uzatılmasını istedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Ergüzel’i telefonla arayarak bir dizi talimatlar veren minik başkan, ayrıca okullarının bulunduğu Nilüfer ilçesinde yeni bir ilköğretim okulu ve kültür merkezi yapılması istedi.

Çelik’ten 5 dakika sonra görevini tekrar geri alan Erdoğan Bilenser, Türkiye’de ekonominin çok kötü olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin çok iç ve dış borcu var. Sizin döneminizin daha rahat olması için öncelikle bu problemi çözmeliyiz. Siz, bizim dönemimize göre çok daha iyi eğitim alıyorsunuz. Okullarınızdaki fiziki şartlar bakımından daha şanslısınız. Gelecekte sizler daha fazlasını yapacaksınız.” dedi. Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın makamına oturan Hacı Şahin Yılmaz İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Emir Arslan ise telsizden anons ederek, kapkaç olaylarının önlenmesini istedi.

Düzce valisi törenleri sordu Düzce Valiliği’nde yapılan temsili devir teslimde ise Özel Elif İlköğretim Okulu altıncı sınıf öğrencisi Burak Sivrikaya, vali Cengiz Bulut’un makamına oturarak, ilin sorunlarını görüştü. Düzce’nin üniversite ve fen lisesi sınavlarındaki başarı yüzdesinin hiç de iç açıcı olmadığını belirten Sivrikaya, 23 Nisan törenleri için Emniyet Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü’nü arayarak hazırlıklar hakkında bilgi aldı.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2003 Çarşamba 00:00:23
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?