6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Minikler Litvanya'da kamp yapacak

BURSALI MİNİK BASKETBOLCULAR LİTVANYA'DA KAMP YAPACAK

Bursa'da bulunan Özel Çakır İlköğretim Okulu Minik Erkekler Basketbol Takımı, yaz aylarında dünyaca ünlü Litvanya Basketbol Akademisi'nde 15 gün kamp yapacak.

Litvanya'nın Bağımsızlık Günü kutlamaları nedeniyle Bursa'da bulunan Büyükelçi Darius Pranckevicius, Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan ile birlikte Bursa Minik Erkekler Basketbol Ligi'nde mücadele eden Özel Çakır İlköğretim Okulu ile Oyak Renault maçını izledi. Büyükelçi Darius Pranckevicius, son dakikasına kadar büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi büyük bir keyifle izlerken, karşılaşmayı Oyak Renault Minik Basketbol Takımı 21-20 kazanmayı başardı. Karşılaşma sonrası gazetecilerin sorularını

yanıtlayan Büyükelçi Darius Pranckevicius, "Basketbol Litvanya'da en sevilen, beğenilen milli spor. Basketbol oynamayı Litvanya halkı olarak seviyoruz. Basketbol eğitimini çok küçük yaşlarda vermeye başlıyoruz, Litvanya, Dünya'daki tek basketbol akademisine sahip ülke. Türklerin de basketbol teknikleri oldukça başarılı. Türk takımları çok aktif, dinamik ve hırslı bir görüntü çiziyor" dedi.

Fahri Konsolos Berat Tunakan'ın talebi üzerine Bursa ile Litvanya arasında sportif bir bağ kurma kararı aldıklarını açıklayan Büyükelçisi Darius Pranckevicius, "Yaz aylarında Özel Çakır İlköğretim Okulu'nun basketbol takımını ülkemizde ağırlayacağız. Litvanya Basketbol Milli Takımı'nın oyuncularını, yine NBA dahil birçok ülkenin basketbol liginde ter döken sporcularımızı yetiştiren Litvanya Basketbol Akademisi yaz aylarında kapılarını Özel Çakır İlköğretim Okulu'na açacak. Minik basketbolcular burada 15

gün kamp yapacak" şeklinde konuştu.

Büyükelçiye teşekkür eden Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan ise kamp tarihinin önümüzdeki günlerde kesinleşeceğini belirterek, "İlk adımı atmış bulunuyoruz. İki ülke arasındaki sportif ilişkileri daha da ileri boyutlara taşıyacağız. Özel Çakır'la başlayan uygulama oldukça önemli" dedi.

BURSALI MİNİK BASKETBOLCULAR LİTVANYA'DA KAMP YAPACAK
BURSALI MİNİK BASKETBOLCULAR LİTVANYA'DA KAMP YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 12:15:00
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 14:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?