4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Minikler ortalığı birbirine kattı

BURSA'DA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILAN MİNİKLER ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Bursa'da kronik hastalığı bulunan yetişkinlerle 6-59 ay arası çocukların aşılanması sırasında iğneden korkan minikler, anne-babalarıyla hemşirelere zor anlar yaşattı.

Bursa'da kronik hastalığı bulunan yetişkinlerle 6-59 ay arası çocukların aşılanmasına başlandı. İğneden korkan minikler sağlık ocağında ortalığı birbirine kattı. Halk sağlığı uzmanı Dr. Orhun Kalkan'ın oğlu 4 yaşındaki Güneş Kalkan, aşıdan korkunca sağlık personeline zor anlar yaşattı. Anne-babasının çabaları sonucu güçlükle teselli edilen minik Güneş, ağlayarak aşı oldu. Diğer minikler de gözyaşları içerisinde iğne yaptırdı.

 

"ÖLÜMLERİN SEBEBİ DOMUZ GRİBİ DEĞİL AMA ÖRNEKLER POZİTİF ÇIKTI"

Bursa Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Efrail Atıcı, Sağlık Bakanlığı tarafından Bursa'da 2 kişinin hayatını kaybettiğinin açıklaması ile ilgili olarak, "Bakanlık emirleri doğrultusunda yapılacaklara yönelik tedbirleri aldık. Bakanlığın vaka yönetim rehberine göre yapılması gerekenleri yapıyoruz. Bakanlık tarafından açıklanan Bursa'daki ölümlerde söz konusu şahıslardan örnek alınmıştır. Hayatını kaybedenlerden bir tanesi acil servise ağır bir zatürre tablosuyla gelmiş ve servise bile çıkarılamadan

hayatını kaybetmiştir. Diğerinde ise böbrek yetmezliği sorunu vardı. Numuneleri bakanlığa gönderdik. Bu vatandaşların ölüm sebebi domuz gribi değildir ama yan hastalık olarak alınan numunelerdeki örneklerde H1N1 pozitif çıkmıştır" dedi.

Aşılamaların devam edeceğini ve tereddüde gerek olmadığını belirten Atıcı, "Domuz gribi aşılamasının ikinci ayağı olan 6 ay ile 59 ay arası çocuklar ile kronik hastalığı olan kişilere uygulaması için aşılara il genelinde başlandı. Bursa'daki tüm aile hekimliği merkezlerimizde bu kriterdeki kişiler ve çocuklar aşı olabilir. Bakanlık talimatı ile 9 yaş ve altı grupta en az 3 hafta ara ile 2 doz uygulanması belirtiliyor. Talep edildikçe aşılar bize gönderilecek. Tereddüt edilecek bir durum yok. Bizler aşı

olduk ve okullarda çocuklarımızın da olması için onay verdik. Bu aşının mevsimsel grip aşısından etki ve yan etki anlamında herhangi bir farkı yok" diye konuştu.

BURSA'DA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILAN MİNİKLER ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
BURSA'DA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILAN MİNİKLER ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
BURSA'DA DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILAN MİNİKLER ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 16:22:01
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 23:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?