3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Miniklerden 6 tonluk dönüşüm

ÇEVRECİ MİNİKLERDEN 6 TONLUK DÖNÜŞÜM

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında ilköğretim ve anaokulları arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyası kapsamında 6 ayda 6 bin 840 kilogram atık pil toplandı. En fazla pil toplayan öğrenciler, Başkan Altepe tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için bir taraftan alt yapı yatırımlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da düzenlediği kampanyalarla yeni neslin çevre konusunda daha bilgili olmasını hedefliyor. Bu çalışmalar kapsamında Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim ve anaokulları arasında başlatılan atık pil toplama kampanyası sona erdi. Yaklaşık 6 ay süren kampanyaya katılan öğrenciler, bu süre zarfında toplam 6 bin 840 kilogram atık pil toplayarak, zehirli atıkların hava, su ve toprağa karışmasını önlemiş oldu.

Kampanyada derece giren okul ve öğrenciler, Hayvanat Bahçesi’ndeki Afrika Kafe’de düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevre konusunda en önemli adımın kirletici unsurların ortadan kaldırılması olduğunu söyledi. Bu amaçla özellikle çevreyi kirleten sanayi kuruluşlarına yaptırım uyguladıklarını ve Bursa’nın daha sağlıklı bir kent olması için gerekli tüm yatırımlarını yaptıklarını belirten Başkan Altepe, “Bu yatırımların ötesinde çevre konusunda toplumsal bir bilinç oluşturulmasını çok önemsiyoruz. Bu nedenle de Büyükşehir Belediyesi olarak okullarımızda çevre konulu eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bu tür kampanyalarla çocuklarımızın devreye saygılı bireyler olmasını hedefliyoruz. Çünkü çevreyi korumak amacıyla yapılan her proje tüm insanlık için büyük önem taşıyor. Çünkü bugün bizlerin yaşadığı bu çevre bizden sonraki nesiller tarafından da kullanılacak. Bizden sonraki nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre bırakmak hepimizin görevi” diye konuştu.

Başkan Altepe, daha sonra kampanya kapsamında en fazla pil toplayan öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. En fazla atık pil toplayan Muradiye İlköğretim Okulu 2 masaüstü bilgisayar, bir projeksiyon cihazı ve bir perde ile ödüllendirilirken, Kestel Babasultan Musa Coşkun İlköğretim Okulu da en fazla atık pil toplayan ikinci okul oldu. Görükle Akşemseddin İlköğretim Okulu’nun üçüncü olduğu kampanyada mansiyona layık görülen öğrenciler de eğitim setleri ile ödüllendirildi.

Kampanyaya destek veren Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği adına Çevre Mühendisi Elif Kara da çevreye verdikleri önem nedeniyle Başkan Altepe’ye plaket verdi.

ÇEVRECİ MİNİKLERDEN 6 TONLUK DÖNÜŞÜM
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2011 Çarşamba 13:40:01
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 18:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?